Външните министерства както на Китай, така и на Русия изразиха

...
Външните министерства както на Китай, така и на Русия изразиха
Коментари Харесай

Призивите на Г-7 към Русия и Китай разгневиха властите в Москва и Пекин

Външните министерства както на Китай, по този начин и на Русия показаха остро неодобрение от заключителното от срещата на върха в Хирошима, съобщи Агенция Франс Прес.

По-рано през днешния ден водачите на Групата на седемте обявиха, че желаят " градивни и постоянни връзки " с Пекин, само че предизвестиха Китай да не продължава с " милитаризацията " си в Азиатско-тихоокеанския район. В същото време те прикани азиатската страна да употребява въздействието си върху Русия, " за тя да спре военната си експанзия и неотложно, изцяло и абсолютно да изтегли войските си от Украйна ".

В отговор китайските управляващи показаха " съществено неодобрение " поради рецензията по въпроси, свързани с Южнокитайско море, правата на индивида и хипотетичната политическа интервенция в западните демокрации.

" Г-7 настойчиво манипулира въпросите, свързани с Китай, очерняйки и атакувайки страната ", съобщи представител на китайското външно министерство, изразявайки " твърдото противоречие " на Пекин.

Руският първи посланик Сергей Лавров сподели, че изказванията на водачите на Г-7 на срещата им на върха този уикенд и напъните им за подкрепяне на прекратяването на спора в Украйна, демонстрират решителност да " сдържат " както Русия, по този начин и Китай.

" Погледнете решенията, разисквани и взети през днешния ден на срещата на върха на Г-7 в Хирошима, които целят въздържане както на Русия, по този начин и на Китай ", съобщи Сергей Лавров в телевизионно предаване./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР