От днес, 9 май, в Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във

...
От днес, 9 май, в Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във
Коментари Харесай

Имунизират безплатно бременни срещу коклюш във Варна

От през днешния ден, 9 май, в Регионалната здравна ревизия (РЗИ) във Варна ще се правят имунизации против коклюш по избор на бременни дами с документиран интервал на бременността сред 27 и 36 гестационна седмица в това число.

Това оповестяват от здравната ревизия в морската столица.

Имунизацията против коклюш е еднократна, целесъобразна и безвъзмездна и се прави с комбинирана ваксина против дифтерия, тетанус и коклюш (ацелуларна компонента) с понижено антигенно наличие. Ще бъдат обхванати искащите лица в посочения интервал на бременността, без значение от здравноосигурителния им статус (ваксина ще се слага и на лица, които не са здравноосигурени).

Ваксините ще се слагат в имунизационния кабинет на РЗИ - Варна, ул. „ Брегалница “ № 3, ниско тяло, с работно време от 8,30 до 12,00 ч.

При визитата се изисква показване на документ за идентичност и медицински документ , публикуван от общопрактикуващ доктор или доктор експерт по акушерство и гинекология, удостоверяващ интервала на бременността.

Припомняме, че със заповед на здравния министър доктор Галя Кондева от през днешния ден до 31 юли се вкарват по отношение на епидемиологичното разпространяване на коклюш в страната.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР