Външната министърка Теодора Генчовска и шефът на ДАНС Пламен Тончев

...
Външната министърка Теодора Генчовска и шефът на ДАНС Пламен Тончев
Коментари Харесай

Среднощен председателски съвет заради заплахите на Митрофанова

Външната министърка Теодора Генчовска и шефът на ДАНС Пламен Тончев бяха изслушани от председателския съвет на Народното събрание, който организира изключително среднощно съвещание. Поводът за него бе опасността от страна на съветския дипломат Елеонора Митрофанова, че Русия може да скъса дипломатическите връзки с България, след експулсирането на 70 съветски дипломати.

Съветът не излезе с съответно решение. Депутатите обаче считат, че решението по какъв начин да се реагира на нотата е на държавното управление.

Генчовска изясни, че е получила описи от ДАНС с нежелани дипломати и чиновници и подробни инструкции, изпратени от шефа на кабинета на премиера Лена Бориславова.

" Очаквам инструкции от премиера, той е осведомен. Има съгласуваност, говорено е с него ", сбита бе външната министърка.

Според Тошко Йорданов ( " ИТН " ) всичко е почнало на 9 юни, ден откакто неговата партия съобщи, че напуща обединението.

" По-гнусна се оказа историята. Вчера на закритото съвещание министър председателят е лъгал ", съобщи Йорданов.

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов пък сподели, че министър председателят е употребявал структурите на държавната власт за своя персонална политическа полза. Още на следващия ден партията ще пусне сигнал до прокуратурата, с цел да бъде разследван Кирил Петков.

" Този председателски съвет не може да посочи нищо. Председателският съвет нито може да открива фактология, нито това което чухме, е годно да се вършат заключения. "

Това разяснява съвещанието съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов. Според него съветът се употребява от " политици, които държат речи ".

" Много хора ще го вършат, нормална политическа пропагандна активност ", сподели Иванов.

И добави, че става дума за доста огромна фактология.

" Вчера и през днешния ден бяха извадени от подтекста обособени неща. Безотговорно е да се вършат заключения на база на тази информация. Трябва да има анкетна комисия или други способени органи да проверяват.

Тези сбирки и раздумки нямат ресурса да открият каквато и да било истина. Да не се причислявам към хвърлянето на разнообразни изказвания ", сподели Иванов.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР