Външна декоративна чешма, осигуряване на санитарно-битови и проектиране на осветление

...
Външна декоративна чешма, осигуряване на санитарно-битови и проектиране на осветление
Коментари Харесай

Община Мездра проектира площад в село Оселна

Външна декоративна чешма, обезпечаване на санитарно-битови и планиране на осветяване бяха част от настояванията на жителите на Оселна при проектирането на площад-градина за отдих и сцена за публични мероприятия в селото. Общественото разискване се организира в двора на ОДЗ „ Здравец “ в наличието на зам.-кмета на Мездра Сашо Илиев, основният проектант към общината Марина Ташева, кмета на Оселна Росен Николов, представители на компанията реализатор „ Тобо Проджект “ и поданици на балканското село.
Проектът планува построяването на сцена, уреди за фитнес навън, тенис маси, сцена, както и воден ъгъл с беседки и пейки.
В резултат на станалите разисквания бе взето решение да се резервира входа на градината, а не оферти от проектантите. Целта е обезпечаване на безвреден достъп на повече хора при осъществяване на публични мероприятия и отбягване на предпоставки за произшествия.
Друго искане на жителите на Оселна бе разширение на плануваното пространство, като за тази цел се отстранява амфитеатъра. В плана към този момент са планувани беседки, където искащите могат да се настанят комфортно и да виждат протичащото се на сцената.
Смяна местата на плануваните детската площадка и тенис маса, както и планиране на плътна ограда в дъното на парцела бяха част от предложенията на жителите.
Възложителя на плана община Мездра има задължението да обезпечи изходящи данни за обезпечаване на вода за питейни потребности от водопроводната мрежа на ВиК, както и да обезпечи условия за присъединение към електропреносната мрежа на ЧЕЗ Електроразпределение България ЕАД, като планува задоволителна мощ за осветяване и зареждане на сцената на площадката.
Предстои направените оферти от жителите да бъдат включени в капиталовия план.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР