Вандали отрязаха 14 дървета в центъра на София - 12

...
Вандали отрязаха 14 дървета в центъра на София - 12
Коментари Харесай

Вандали отрязаха 14 дървета в центъра на София

Вандали отрязаха 14 дървета в центъра на София - 12 в двора на Втора градска болница и 2 на улица " Христо Ботев ".

Те са се пробвали и да прикрият случая.

Дърветата са били отрязани преди няколко дни, само че това стана ясно през вчерашния ден след инспекция на чиновници на Столичната община. Ето по този начин наподобяват дърветата. Те са сложени назад по този метод – прави, откакто са били отрязани от въпросните причинители.

Всички са изрязани в долния край, както се вижда доста добре. Те са разнообразни типове, само че измежду тях има и редки, като японски вишни да вземем за пример.

Извършителите на действието са прескочили оградата на Втора градска болница и са се насочили към 12-те дървета. След като отрязват стволовете им ги затварят с тъй наречените водни торби, с цел да не си проличава.

Водните торби служат, с цел да запазят фиданките.

„ Подпомагат дърветата в тези летни месеци. Опитали са се причинителите да прикрият точно действието, като отрезите са направени в стволовете, след което са прикрити с тези торби и най-вероятно задачата е била оптимално късно ние да установим това нещо. Това са дървета, които бяха засадени по самодейност на Следствен отдел към окръжна прокуратура за споделени зелени пространства и не можем и ние да си разбираем тази постъпка “, разяснява пред bTV ланд. арх. Димитър Данчев - шеф на дирекция " Зелена система ".

Иззети са записи от камери в региона.

В същото време в квартал " Редута " още веднъж вандали надупчиха дънер на дърво и го унищожиха с незнайно вещество.

„ Сигналът следва да бъде своевременен освен с цел да спасим дървото, а с цел да предотвратим и възможни произшествия, когато се сипват всякакви токсини, торове и някакви горива. Много е значимо те да не бъдат докосвани от деца, домашни любимци “, разяснява арх. Димитър Данчев.

Случаите са предадени на полицията. Глобата за нелегално отсечено дърво е от 1000 до 10 000 лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР