Вън Митрофанова и руските агенти“ – под този наслов се

...
Вън Митрофанова и руските агенти“ – под този наслов се
Коментари Харесай

„Митрофанова вън!“ - протест пред руското посолство

„ Вън Митрофанова и съветските сътрудници “ – под този наслов се събраха довечера пред съветското посолство жители, общественици и представители на неправителствени организации.В митинга участваха живеещи у нас украинци и представители на СУОБ " Мати Украйна ".

Участниците в акцията показаха възмущението си от политиката на Москва и безпардонното държание на дипломат Елеонора Митрофанова.

„ Недоумявам по какъв начин е допустимо да липсва реакция от страна на формалните ни управляващи във връзка с съветските военни кораби в икономическата зона на България – под предлог, че организират учения. Защо се организират там, а не в съветски води? Докога? Властта да престане да се прави, че не вижда! " – разяснява пред Faktor.bg юристът и държавник Петър Славов, който беше измежду ораторите на митинга.

По думите му, управляващите ни би трябвало да намерят подобаващия дипломатически инструментариум, с цел да защитят българския интерес от съветския произвол.

Той изрази паника от това, че се бави демонтирането на Мемориала на окупаторската алена войска, макар обещанията от страна на ръководещите, че ще изпълнят решението на СОС за унищожаване на монумента.

„ Много се надявам това да не е следващото предизборно средство и след изборите скелето да бъде махнато, а паметникът да остане “, добави Петър Славов,

 Petar_Slavov_protest_rusko_posolstvo.jpg

Снимка: Facebook - Петър Славов

Методи Андреев, който също беше измежду ораторите на събитието, подсети, че няма следствие за „ Турски поток “ и последствията от този план за България. По думите му, в случай че се отчетат пропуснатите изгоди от спрения пренос по остарялото трасе на газопровода „ Дружба “, може да се окаже, че страната ни не е спечелила нищо и даже е допустимо да е на загуба.

Пред множеството се изрекоха същопредседателката на „ Мати Украйна “ Олена Коцева иГеорги Георгиев - ръководител на съдружие БОЕЦ, което е уредник на проявата.
От БОЕЦ упорстват Митрофанова неотложно да бъде изгонена от България, да стартира процедура по импийчмънт на президента Румен Радев, както и следствие на „ Турски поток “, да се одобри закон за лустрацията. От сдружението желаеха оставките на шефа на ДАНС и министъра на вътрешните работи.

По време на акцията множеството скандираше „ Митрофанова вън! “.

На проявата липсваха депутати, министри и други представители на властта.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР