Вълнуващ старт на автомобилния сезон предстои на 10 и 11

...
Вълнуващ старт на автомобилния сезон предстои на 10 и 11
Коментари Харесай

Георги Дончев и Overdrive откриват сезона с първия Lap Battle на Серес

Вълнуващ старт на автомобилния сезон следва на 10 и 11 март на писта " Серес ", за когато е планувано първото за тази година издание на Overdrive Lap Battle. В търсене на нови върхове и скоростни страсти на пистата ще се пуснат съвсем 50 неповторими суперавтомобила, а заслугата за " скоростния уикенд " е на Overdrive и българския водач в Porsche Sports Cup Германия Георги Дончев, с организационната поддръжка на Premium Rally.


На Серес ще " стъпят " близо 20 000 " кончета ", а измежду най-мощните участници са Porsche 991 GT3 R, най-бързият GT модел на Мерцедес - Mercedes-AMG GT3, разполагащият с над 800 кс Nissan GTR P800 и спиращо дъха Lamborghini Huracan Performante. Компания ще им вършат още цяла дузина полупистови GT коли от разнообразни марки, измежду които разнообразни модели на Porsche, BMW М и Mercedes AMG, Audi RS 6, Dodge Viper, Lamborghini Gallardo, Lotus Exige Cup, Subaru STI и други. Дъждовното време през октомври попречи на опита за нов връх на пистата, само че прогнозите в този момент са за слънчево и изсъхнало време, което дава обещание доста страсти на участниците и почитателите.

Точно както и през предходната година, всички участници ще могат да вземат участие в сесии с професионални автомобилни състезатели от европейски GT формати като вицешампиона на Формула Рено Лорентс Хьор, фабричния водач на Ламборгини Манюел Лаук и германеца Марвин Дийнст, който е постоянен участник в " 24-те часа на Льо Ман " с тима на Демпси Протон Рейсинг. Зад привличането им стоят Георги Дончев и SCHUTZ Motorsport, като българинът за поредна година ще сплоти старания с немския отбор за присъединяване в някои от най-престижните едномаркови шампионати в Европа. За момента Дончев сигурно ще започва в три от шампионатите на Porsche в Германия - Porsche Sports Cup Endurance, Porsche Super Sports Cup и най-престижния Carrera Cup, където за първи път ще има българско присъединяване измежду елитната компания от професионални водачи от целия свят.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР