Валидността на над 2 200 000 лични документи на българи

...
Валидността на над 2 200 000 лични документи на българи
Коментари Харесай

Валидността на над 2 200 000 лични документи ще изтече през 2020 г.


Валидността на над 2 200 000 персонални документи на българи ще изтече през 2020 година За да не се образуват опашки в местата за подаване на заявки - от Дирекция "Български документи за идентичност " вземат превантивни ограничения. Подаване на заявки може да стане в районните ръководства. Мобилна биометрична станция ще отиде на място в държавните институции и огромни компании - в случай че те подадат искане за това. Ще се одобряват заявки и по електронен път, само че единствено в случай че хората имат годен електронен автограф.

За да не основава главоболия подмяната на персонални документи - повече чиновници ще работят на гише. До момента са назначени в допълнение 80 в цялата страна, а през идната година ще се усилят с още 169.

Светлана Ценева - шеф на ДБДС: Където сме планували, че чакаме - това са огромните регионални градове, разбираемо е, там се откриват повече работни места.

Празничното прибиране в родината е добра опция за българите зад граница да подменят документите си. Атанас Атанасов живее и работи в Испания.

Атанас Атанасов: „ Tочно по тази причина се върнахме, поради околните, поради празниците. И като ми счупиха персоналната карта и се постанова да си я сменя

Аня е бесарабска българка и също бърза да си извади нови документи, тя пък - с цел да може да гостува на околните си в Украйна.

Подмяната на персонална карта не би трябвало да става по-късно от 30 дни откакто е изтекла валидността ѝ. В противоположен случай глобите са от 20 до 150 лв..

През идната година би трябвало да се избере и реализатор след публичната поръчка за новото потомство документи за идентичност.

Светлана Ценева - шеф на ДБДС: Новите персонални карти се планува да има електронен притежател на информацията. В чипа ще се съдържа информация за биометрични данни и електронна идентификация.

Още не е ясно по кое време ще стартира издаването на новото потомство персонални документи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР