ДЖЕФЕРСЪН СИТИ, Мисури (AP) — След като се провали в

...
ДЖЕФЕРСЪН СИТИ, Мисури (AP) — След като се провали в
Коментари Харесай

Производителят на популярен унищожител на плевели засилва борбата срещу съдебните дела, свързани с рака

ДЖЕФЕРСЪН СИТИ, Мисури (AP) — След като се провали в няколко щата на Съединени американски щати тази година, международният производител на химикали Bayer съобщи във вторник, че възнамерява да усили напъните си за основаване на юридически щит против множеството правосъдни каузи, в които се твърди, че не е съумял да предизвести, че известното му средство за битка с плевелите може да аргументи рак.

Байер, която оспорва изказванията за рак, е била наранена от към 170 000 правосъдни каузи, включващи нейния разрушител на бурени Roundup, и е заделила 16 милиарда $ за споразумяване на случаи. Но компанията твърди, че правосъдната борба „ не е устойчива “ и търси облекчение от законодателите на щата.

Байер лобира за законодателство, което можеше да блокира централен юридически мотив тази година в Мисури, Айова и Айдахо – дом, надлежно, към подразделението за научни проучвания в Северна Америка, индустриално оборудване на Roundup и мините, от които се извлича главната му съставна част. Въпреки че законопроектите минаха най-малко...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР