Валери СимеоновВалери Сименов нямал правомощия да отговаря на въпроса на

...
Валери СимеоновВалери Сименов нямал правомощия да отговаря на въпроса на
Коментари Харесай

Симеонов: Концесиите не са в моя ресор, не съм фюрер на проверките за шум по морето

Валери Симеонов

Валери Сименов нямал пълномощия да дава отговор на въпроса на Волен Сидеров за концесиите. Това разгласи вицепремиерът в пленарната зала, откакто бе извикан за днешния парламентарен надзор с запитване за концесиите на златни мини, оповестява Канал3. Въпросът бе насочен точно от водача на „ Атака ” в разгара на свадите и несъгласията сред Патриотите и острите реплики от страна на Сидеров по адрес на Симеонов.

„ Правомощията, свързани с концесиите за рандеман на подземни благосъстояния, са делегирани на министъра на енергетиката. Дейността на министъра на енергетиката е в ресора на заместител министър-председателя Томислав Дончев “, съобщи вицепремиерът по икономическите въпроси.

„ Въпросите, свързани с подземните благосъстояния, включително злато, златодобив и други метали, са регламентирани със Закона за подземните благосъстояния. Този закон е специфичен във връзка с Закона за концесиите, а аз ръководя Координационния съвет по концесии на съображение член 38 алинея 3 от Закона за концесиите “, изясни Симеонов.

„ Поемам ангажимент да дава въпросния контракт за концесия на злато през моя сътрудник Томислав Дончев, който съм сигурен, че няма да има нищо срещу “, добави вицепремиерът.

Той разяснява и инспекциите за звук по морето, като по този метод отвърна и на думите на Сидеров, че не е пратен във властта, с цел да се разхожда с шумомер, а да подвига пенсиите и стандарта на живот и в това време запита дали е охраняван от полицията по време на въпросните акции в заведения в курортите.

„ Проверките по морето са инспекции на институциите, на контролните органи, които получават поддръжка от мен. Аз нито съм уредник, нито съм лидерът, нито фюрерът, или какъвто там да било на инспекциите. Проверките са общоприети и не се организират нито първа, нито втора, нито пета година, а всяка година. Това е напълно в моите пълномощия, както и контролът върху приватизационните и следприватизационните покупко-продажби “, разгласи вицепремиерът.

Валери Симеонов приветства преразглеждането на Закона за приватизацията, поради който той упрекна съпартийците си в лобизъм.

„ Приветствам решението на Народното събрание, с което отпаднаха тези два параграфа от Закона за приватизация и следприватизационен надзор. Мисля, че останалото е задоволително разяснено. Мога да кажа единствено, че съм удовлетворен от развиването на нещата “, сподели Валери Симеонов./faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР