Валери Симеонов за пореден път намери здрав гръб в лицето

...
Валери Симеонов за пореден път намери здрав гръб в лицето
Коментари Харесай

Лидерът на НФСБ спечели защита от бизнеса срещу подкрепа за исканията им

Валери Симеонов за следващ път откри здрав тил в лицето на работодателите, откакто през вчерашния ден ги поддържа против увеличението на оптималния застрахователен приход и квотите за наемане на хора с увреждания от компаниите. "Фокусът от натиска на улицата не е ориентиран в вярната посока, която е към стопански напредък, до момента в който натискът е за разпределение на богатства ", съобщи шефът на АИКБ Васил Велев. "Този махленски напън, тези митинги няма да ни доведат до положително, желаеме непоклатимост на държавното управление ", добави и шефът на КРИБ Кирил Домусчиев в отбрана на Симеонов. "Нелегитимно е настояването на оставка под напън на улицата, това си е чиста хунта! ", изригна Евгени Иванов от КРИБ. Той подсети, че и бизнесът елементарно може да докара 20 000 души на площада, както преди три години. "Не може улицата да подменя демократичните институции ", възмути се и Васил Велев от АИКБ, като разясни, че за това има избори и хората трябвало добре да мислят за кого гласоподават.
Работодателите и вицепремиерът са срещу повишението на оптималния застрахователен предел от 2600 на 3000 лева, стана ясно през вчерашния ден след срещата им в Министерски съвет. Симеонов изясни, че това е доста съществено нарушаване на предизборната стратегия на ръководещата коалиция, под която ГЕРБ и "Обединени патриоти " са се подписали - да не се трансформират налозите в 4-годишния интервал на ръководство.
Според Симеонов смяната на прага щяла да удари печелившия бизнес, а доста от компаниите ни да се пререгистрират в други страни. От това пък следвало приключване на висококвалифицирана работна ръка
Симеонов и представителите на работодателските организации се обединили и към позицията да се анулира задължението на бизнеса да заплаща първите 3 болнични дни на служащия. "Това беше една спешна мярка от 2008 година в условия на международна финансова рецесия. Беше оповестена като краткотрайна, само че продължава и сега. Не виждам за какво при тези ръстови индикатори на развиване на страната и стопанската система бизнесът да продължава да изплаща първите 3 дни ", разяснява Симеонов.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР