Валери Божинов даде прелюбопитно интервю пред сръбското радио В92. В

...
Валери Божинов даде прелюбопитно интервю пред сръбското радио В92. В
Коментари Харесай

Валери Божинов: Как ще спрем Влахович, Митрович и Тадич? Със снайпер!

Валери Божинов даде прелюбопитно изявление пред сръбското радио В92. В него някогашният национал, минал през един куп известни европейски отбори, приказва най-много към жребия за квалификациите за Евро 2024. Там България попадна в група точно със Сърбия, друга балканска страна – Черна гора, Литва и Унгария.

Естествено, щрих в изявлението е и сърбинът Младен Кръстаич, който към този момент записа 2 мача отпред на „ лъвовете “.

Какво мислиш за жребия за Евро 2024, който събра Сърбия и България в една група?

- Много съм удовлетворен от жребия по две аргументи. А те са, че България ще играе против Сърбия и Черна гора. Имам доста другари в Белград, където играх, обичам Партизан. Уважавам обаче и почитателите на Звезда, колкото и моите " гробари ". В Черна гора Мирко Вучинич е асистент треньор, а той ми е другар от доста време, от Лече, където играхме дружно. Щастлив съм, че ще се видя с доста остарели другари.

Как виждате Сърбия?

- Един от най-хубавите тимове в Европа и има сериозен късмет да направи удар на Световното състезание в Катар. Заслужава огромно почитание поради играчите, които има, формата им, както и господин Пикси (б.р. Драган Стойкович), който е страховит треньор. Неговият почерк се вижда от играта. Сърбия е любимец в групата, само че единствено на хартия. Докрай класирането няма да е несъмнено. Бих желал Сърбия, Черна гора и България да отидат на европейското, само че това е невероятно. Но, дай Боже, Сърбия и България да се класират.

Какво е мнението ви за Кръстаич като селекционер на България?

- Страхотно, феноменално. Имам отлични връзки с него. Говорихме преди да пристигна тук, в България, срещнахме се. Той ми сподели: " Валери, не мога да открия топлата вода ". Има око за млади играчи, сподели го в Сърбия, а в този момент и в България. За него не беше проблем да потърси и да повика играчи, които в никакъв случай не са били в националния тим. Някои даже не играят постоянно в клубовете си. Кръстаич обаче имаше потребност от футболисти, които бягат и се борят, които са компактни и нападателни, които работят и в двете етапи на играта. Да, няма това, с което разполага Сърбия, само че пък има доста млади играчи. Търси дисциплинираност и отношение към фланелката с герба на България.

Каква рецепта бихте му дали, с цел да спре България офанзивни играчи като Александър Митрович, Душан Влахович, Душан Тадич...?

- Как ще ги спрем? Със снайпер! Лесно е, вземаш снайпера и удряш. Вижте, за моите сънародници ще бъде чест да излязат против такива играчи. Ако зависеше от мен - виках снайперист, само че не зависи. А в този момент съществено - излизаш и даваш най-хубавото от себе си. И каквото се случи. Накрая разменяш фланелката с някого от тях и я слагаш във витрината вкъщи.

Какво ще направи Сърбия на международното състезание в Катар?

- Нямам алтернатива - полуфинал! Да, да, тъкмо по този начин - до полуфиналите. Няма нищо необичайно. Според мен това, което демонстрира Сърбия, отношението към фланелката, формата на всички играчи... Ако всички са здрави, с тази сила, единството, компактността и дисциплината, в действителност ги виждам на полуфиналите. Искрено го искам, тъй като и сръбският народ го заслужава. С цялото си сърце ще крещя за Сърбия.

Саша Илич?

- Преди малко говорихме. Саша е страховит благородник. Те играха преди няколко дни против Лудогорец, изгубиха с 2:1. Гледах мача, неговият ЦСКА беше отличен, само че изгубиха и Саша беше доста отчаян. Той ми сподели: " Хвърлихме се за нищо, Валери, играхме добре, само че загубихме ". Опитах се да го утеша, по този начин би трябвало да играе ЦСКА против грандовете на българския футбол. Ще се оправи, да гледа напред.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР