Валежите и в крайните южни и източни райони ще спрат

...
Валежите и в крайните южни и източни райони ще спрат
Коментари Харесай

Изпращаме юни с по-студено време, кога да очакваме промяна

Валежите и в крайните южни и източни региони ще спрат през днешния ден. Облачността от северозапад ще продължи да се раздира и понижава и още преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево. Вятърът ще е до сдържан, основно от северозапад. Максималните температури ще са сред 23° и 28°, в София - към 23°.

Над планините облачността ще е променлива. Само на обособени места, основно до обяд в Странджа и южните региони на Родопите, ще има валежи от дъжд. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 17°, на 2000 метра - към 10°.
-->
По Черноморието забележителна облачност и превалявания в развой на прекъсване ще има в утринните часове. По-късно облачността бързо ще се раздра и намалее и след обяд над множеството региони ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад, по-късно след обяд ще се обърне от юг. Максималните температури ще са сред 24° и 27°. Температурата на морската вода е 22°-25°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, след обяд ще отслабне.

В петък ще бъде най-вече слънчево, съвсем безшумно и по-топло, дневните температури ще доближават тук-там до 30-31°. В събота денят също ще стартира със слънце, само че към и след обяд над Западна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места там до вечерта ще превали и прегърми. В неделя въздушната маса над страната още веднъж ще е неустойчива; ще има и слънчеви часове, само че на доста места, основно в следобедните часове, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични бури; има нараснала възможност тук-там явленията да са интензивни. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и дневните температури едва ще се намалят. В понеделник ще доминира слънчево време, със слаб северозападен вятър. Краткотрайни следобедни превалявания ще има тук-там в планинските и източните региони. Във вторник ще бъде с по-високи температури, само че на повече места след обяд ще превали и прегърми. В сряда над Западна България ще се развие купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици; вятърът ще се ориентира от запад и ще стартира захлаждане. Над източните региони ще доминира слънчево и умерено време, с високи температури.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР