Ваксините остават основно оръжие срещу пандемията от коронавирус. Това заявиха

...
Ваксините остават основно оръжие срещу пандемията от коронавирус. Това заявиха
Коментари Харесай

Европейски здравни експерти призоваха българите да се ваксинират срещу COVID-19

Ваксините остават главно оръжие против пандемията от ковид. Това обявиха водещи специалисти на Европейския център за профилактика и надзор на болесттите (ECDC) и Европейската организация по медикаментите (EMA), които показаха настоящи научни данни пред български публицисти на онлайн семинар, проведен от Представителството на Европейската комисия в България, оповестиха от Европейска комисия.

„ Изправени сме пред възходящ брой случаи на COVID-19 в цяла Европа, само че към този момент имаме оръжие против вируса и това оръжие са имунизациите. Те са доста мощни за попречване на тежки болести и гибел, без значение от всичките разновидности. Нашата цел към момента е да повишим равнището на имунизиране в Европа, което към днешна дата е приблизително 70% за цялото население на Европа. Но 30% от популацията към момента не е имунизирано и това се опитваме да променим. Другото средство за битка с пандемията е носенето на маски, спазването на физическа отдалеченост, хигиена на ръцете и други ограничения за понижаване на болестта. За страдание следим отмалялост от пандемията. На хората към този момент им е писнало от всички тези ограничения и това оказва въздействие върху темпа на имунизиране, резултата на имунизациите и върху осъществяването на ограниченията. Стигаме до един обаян кръг, който би трябвало да разбием. Той също се подхранва и от погрешна информация и дезинформация. Можем да уверим българските публицисти, че информацията, която дават Европейският център за профилактика и надзор на болесттите и Европейската организация по медикаментите, е в действителност достоверна. Тя се основава само на научни доказателства, без никакво въздействие от външни сили ", сподели при откриването на събитието шефът на Европейския център за профилактика и надзор на болесттите Андреа Амон.

В приветствието си изпълнителният шеф на Европейската организация по медикаментите Емър Кук уточни: „ EMA играе огромна роля в световната битка против ковид, изключително във връзка с одобряването на безвредни и ефикасни ваксини. Искам да подчертая, че ние сме изцяло самостоятелна научна институция. Следим от близко резултата от имунизацията с развиването на другите разновидности. Доказателствата и изследванията сочат, че имунизацията и изключително бустерните дози играят основна роля за попречване на тежки болести при хора, инфектирани с разновидността Омикрон. При хората, които са получили 3 дози, вероятността от хоспитализация е доста по-малка. Затова EMA приканва всички български жители да завършат първичния имунизационен курс, а тези, които дават отговор на изискванията, да си създадат бустер. Парадоксът в тази рецесия е, че разполагаме с невиждано количество научни данни, които потвърждават сигурността на утвърдените от нас ваксини. В същото време обаче, информацията, която ние оповестяваме се сблъсква със също толкоз невиждана по мащабите си дезинформация, изключително в обществените мрежи, което води до съмнение във имунизациите. EMA, като общественият орган, виновен за утвърждението на имунизациите, поставя големи старания, с цел да направи научната информация налична, транспарантна и лесна за схващане. "

Като лектори на събитието от Стокхолм се включи доктор Пьотр Крамарц, заместник-главен теоретичен експерт и спешен управител в ECDC и от Амстердам - доктор Марко Кавалери, началник на работна група в ЕМА за „ Стратегии против биологичните закани за здравето и за имунизациите ".

Участниците бяха приветствани от изпълняващия длъжността началник на Представителството на Европейската комисия в България господин Цветан Кюланов, който означи: „ През последните съвсем две години на пандемия ние призоваваме всички медии да се допитват до достоверни източници на информация и през днешния ден се радваме, че имаме разполагаем ръководителите на ЕМА и ECDC, с цел да сме оптимално потребни на българските жители ".
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР