Ваксините, насочени срещу рак, може да бъдат налични преди края

...
Ваксините, насочени срещу рак, може да бъдат налични преди края
Коментари Харесай

Първите ваксини срещу рак може да са достъпни преди 2030 година

Ваксините, ориентирани против рак, може да бъдат налични преди края на десетилетието. Това обявиха съпрузите проф. Угур Шахин и проф. Йозлем Тюречи, които сътвориха една от най-успешните ваксини против Covid-19.

Съоснователите на фармацевтичната компания ``БиоНТех ", която си партнира с " Пфайзер`` за производството на революционната иРНК ваксина против Covid-19, споделиха, че са създали пробиви, които подхранват оптимизма, че имунизациите против рак могат да станат налични до няколко години. За Би Би Си проф. Тюречи разказа по какъв начин технологията на иРНК в основата на коронавирус имунизацията на BioNTech може да бъде преназначена по този начин, че да приготви имунната система да нападна раковите кафези, вместо да нахлува в коронавирусните. Според проф. Шахин имунизациите ще могат да се употребяват ``преди 2030 г.``

иРНК ваксина против Covid-19 работи, като кодира протеина от повърхността на SARS-CoV-2. Същият метод може да се употребява, с цел да се приготви имунната система да търси и унищожава раковите кафези. Вместо да носи код, който разпознава коронавирус вируса, имунизацията съдържа генетични указания за ракови антигени – протеини, които обикалят повърхностите на туморните кафези.

Компанията ``БиоНТех " работеше върху иРНК ваксини против рак преди да удари пандемията, само че се пренасочи към производството на ваксини против Covid-19 в лицето на световната изключителна обстановка, написа " Сега ". Фирмата към този момент има няколко ваксини против рак в развой на клинични изпитвания. Германската компания се надява да създаде лекувания за рак на червата, меланома и други типове рак, само че предстоят обилни трудности. Раковите кафези, които построяват туморите, могат да бъдат осеяни с огромно многообразие от разнообразни протеини, което прави извънредно мъчно да се направи ваксина, която е ориентирана към всички ракови кафези, а не към здрави тъкани.

Тюречи съобщи, че знае по какъв начин да създава иРНК ваксини поради пандемията и схваща по-добре по какъв начин имунната система реагира на иРНК. Интензивното развиване и бързото разпространяване на имунизацията против Covid-19 също по този начин оказа помощ на регулаторните органи по медикаментите да измислят бърз метод за одобрение на имунизациите. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР