Ваксинираните срещу COVID-19 пациенти, на които им се налага да

...
Ваксинираните срещу COVID-19 пациенти, на които им се налага да
Коментари Харесай

„Софиямед“: 100% от хоспитализираните с COVID през септември нямат ваксина

Ваксинираните против COVID-19 пациенти, на които им се постанова да лежат в болница, са необичайност, като в това време те развиват доста по-малко затруднения и биват изписани доста по-бързо. Това демонстрират данни, предоставени от екипа на COVID-19 отделението на УМБАЛ " Софиямед ", член на Българска болнична асоциация.

От 1 до 21 септември 100% от признатите за лекуване пациенти са били без ваксина.

От лекуваните през август към 90% са били без имунизация, демонстрират данните на болничното заведение. " Лечението на останалите 10%, които имат приключен имунизационен курс, беше доста по-кратко и с доста по-малко затруднения, в сравнение с при останалите “, изясняват експертите от УМБАЛ „ Софиямед “. По думите им част от пациентите, които постъпват при тях за лекуване са и такива с сложена единствено една доза.

Много е значимо хората с една доза да лимитират контактите си до 14 дни след слагането на втора доза от имунизацията, тъй като едвам най-малко след този период те са построили антитела против вируса, припомнят медиците. Лекарите от COVID-19 отделението на болничното заведение поучават след привършване на имунизационния курс хората да продължат да съблюдават противоепидемичните ограничения. Според международната статистика 5% от ваксинираните лица, без значение от болестта, за което е сложена имунизацията, се заразяват и разболяват. При тях обаче болестта протича по-леко, с по-малко затруднения, в сравнение с при неимунизираните.

По данни на болничното заведение през тази вълна до този миг са наранени повече по-млади хора - сред 30 и 50-годишни, които са провеждали домашно лекуване за 5-7 дни, положението им се е влошило и се одобряват с по-тежка клинична картина от предходните три талази.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР