Ваксинираните срещу COVID-19 не трябва да спазват противоепидемични ограничения. Това

...
Ваксинираните срещу COVID-19 не трябва да спазват противоепидемични ограничения. Това
Коментари Харесай

Доц. Чорбанов: Ваксинираните срещу COVID-19 да не спазват ограниченията

Ваксинираните против COVID-19 не би трябвало да съблюдават противоепидемични ограничавания . Това съобщи шефът на департамент " Имунология " в Института по микробиология на Българска академия на науките проф. Андрей Чорбанов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му смисълът на имунизацията е да защищити човек. Ако той е ваксиниран и имунизацията е ефикасна, безусловно наложително е този човек да бъде свободен и да живее по един естествен метод, изясни имунологът.

Самият имунолог проф. Чорбанов е последовател на имунизациите като цяло, само че все пак самият той не счита да се имунизира на този стадий.

" Става дума за здравия разсъдък, в който ние одобряваме, че имунизацията е нещо хубаво, само че тази съответно се нуждаеше от малко повече проучвания ", съобщи шефът на департамент " Имунология " в Института по микробиология на Българска академия на науките.

За желанието на някои страни да слагат единствено по една доза от имунизацията, с цел да обзет по-широк кръг от хора, проф. Чобанов разяснява, че при слагане единствено на първата доза, хората няма да бъдат предпазени от ковид .

" За страдание доста от нещата станаха като импровизация, което по никакъв начин не би трябвало да се случва. Оказа се, че единият производител няма да може да наводни пазара , ще би трябвало повече участници да влязат. Това е едната част. Втората е, че не би трябвало да се удължават отстоянията сред двете ваксини ", съобщи Чорбанов.
 60% от учителите се двоумят дали да се имунизират
60% от учителите се двоумят дали да се имунизират

Да се удължи срокът за записване, желаят от профсъюз " Образование "

Относно провеждането на избори по време на пандемия доцент Чорбанов не вижда какъвто и да е проблем хората да гласоподават - отстоянията, защитните средства на комисията са същите като в градския превоз, в хипермаркетите . Проблемът е, в случай че има по-голям брой карантинирани. Трябва да се откри метод да се гласоподава по домовете ", счита имунологът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР