Ваксинирането ми беше един хубав знак да видят хората, че

...
Ваксинирането ми беше един хубав знак да видят хората, че
Коментари Харесай

Епископ Тихон: Духовниците не се спотайваме

„ Ваксинирането ми беше един прекрасен знак да видят хората, че ние – духовниците, не се спотайваме, а одобряваме тази ваксина като нещо позитивно “. Това съобщи свещеник Тихон в изявление за бТВ. На Стефановден в неделя той стана първият свещеник, ваксинирал се против ковид. Лекарите имунизираха дядо Тихон незабавно след здравния министър проф. Костадин Ангелов, а духовникът сподели, че решението му е било персонално – с цел да поддържа министъра и акцията по имунизацията у нас.

 

„ Аз не мога да изисквам, че представям цялото духовенство, само че поради моите доброволци, които би трябвало да могат още веднъж да се върнат в лечебните заведения и при болните, трябваше да получат добър образец “, сподели още свещеник Тихон. Той се усеща добре, не е имал никакви странични реакции към имунизацията на „ Пфайзер “ и „ Бионтех “. Единствено усеща лека болежка на мястото на убождане. Според свещеник Тихон обществото у нас е доста разединено.

„ Много хора изпитват боязън. Те отхвърлят съществуването на нещо, само че когато аз отхвърлям вашето битие, вас за мен към този момент ви няма, само че аз съм във вашето полезрение. Както атеистите отхвърлят Бога, само че Бог не се е отрекъл от тях “, сподели Тихон.

„ Като кажеш за заболяването, че я няма – това е неуместно, тъй като не една и две пандемии са били преодолени с имунизации. Аз, да вземем за пример, имам имунизация за едра шарка, която изчезна от лицето на Земята, тъй като всички се имунизираха – толкоз е просто “, заключи свещеник Тихон.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР