Ваксинацията в ЕС като ключова тема, обобщена в документ, ще

...
Ваксинацията в ЕС като ключова тема, обобщена в документ, ще
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС обсъждат привилегии за ваксинираните

Ваксинацията в Европейски Съюз като основна тематика, систематизирана в документ, ще бъде разисквана на видеоконферентна среща на върха на Европейски Съюз в четвъртък. Държавите членки работят по координиране на своите старания за битка с пандемията, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Европейските водачи ще обсъдят дали да има имунизационен паспорт на Европейски Съюз и други свързани с това привилегии за хората, които са се ваксинирали.

Според източници на ДПА Европейската комисия поддържа концепцията за документ, който да съдържа допустимо най-точна информация и да е приет във всички страни от общността. Той би трябвало да демонстрира кой каква ваксина е получил, в коя страна и по кое време, както и да оказва помощ за следене на възможни странични резултати.

Комисията обаче ще упорства, че е работа на страните членки да решат дали хората, които са имунизирани, би трябвало да получат избрани привилегии - като навестяване на заведения за хранене и кина или по-лесен достъп до ваканционни пътувания.

Европейска комисия също по този начин възнамерява да призове страните от общността да положат повече старания за разкриване на нови разновидности на вируса.

Европейската комисия желае 70 % от пълнолетните жители в Европейския съюз да бъдат имунизирани против ковид до лятото.

Европейска комисия възнамерява да разгласява надлежно предложение през днешния ден. До март тя желае да бъдат имунизирани 80 % от хората над 80-годишна възраст и здравните служащи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР