Ваксината срещу COVID-19 на АстраЗенека (AstraZeneca) и Оксфордския университет е

...
Ваксината срещу COVID-19 на АстраЗенека (AstraZeneca) и Оксфордския университет е
Коментари Харесай

Ново проучване: Ваксината на АстраЗенека има 79% ефективност и е безопасна

Ваксината против COVID-19 на " АстраЗенека " (AstraZeneca) и Оксфордския университет е била 79% ефикасна за попречване на симптоматични болести от ковид и 100% ефикасна против тежко или сериозно заболяване и хоспитализация. Това заяви в понеделник компанията " АстраЗенка ", цитирайки резултати от " Фаза 3 " на огромно изпитване на имунизацията в Съединени американски щати, предава " Ройтерс ".

Новите данни идват, откакто редица страни възобновиха използването на тази ваксина. Това страна факт, откакто Европейската организация по медикаментите (EMA) и Световната здравна организация (СЗО) обявиха, че изгодите от имунизация с препарата на " АстраЗенка " надвишават рисковете, свързани със известия за формиране на кръвни съсиреци след нейното слагане, оповестява БНР.

„ АстраЗенека съобщи, че самостоятелен комитет по сигурност е направил характерен обзор в американското изследване благодарение на самостоятелен невролог на кръвните съсиреци, както и на мозъчно-венозната синусова тромбоза (CVST), която е извънредно необичаен кръвен съсирек в мозъка. Фармацевтичната компания уточни, че тази самостоятелна комисия " не е разкрила нараснал риск от тромбоза или събития, характеризиращи се с тромбоза ", измежду 21 583 участници, получили най-малко една доза от имунизацията. " Специфичното търсене на CVST не е разкрило сходни събития в това изследване ", добави " АстраЗенека ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР