Ваксината срещу ЧПВ води до толкова драматично намаляване на рака

...
Ваксината срещу ЧПВ води до толкова драматично намаляване на рака
Коментари Харесай

Жените, ваксинирани срещу ЧПВ, може да се нуждаят само от една цитонамазка в живота си

Ваксината против ЧПВ води до толкоз трагично понижаване на рака на маточната шийка , че тези, които се имунизират, може да се нуждаят единствено от една цитонамазка в живота си, споделя водещ академик по предварителна защита на рака. За това оповестяват от.

Академичният шеф на отдела за клинични изпитвания на „ King's Clinical Trials Unit “ в Лондон, Англия, проф. Питър Сасиени , споделя, че програмата за скрининг може скоро да се промени заради положителните резултати от ЧПВ имунизацията .

Той сподели пред BBC Radio 4: „ Това е в действителност вълнуващо.... имунизацията против ЧПВ защищава толкоз добре, че мисля, че една или две цитонамазки в житова биха били задоволителни ".

Междувременно Cancer Research UK към момента приканва хората да се явят за скрининг.

Изследванията демонстрират, че съвсем всички случаи на рак на маточната шийка са породени от човешки папиломен вирус – прочут като ЧПВ – и има повече от 100 типа ЧПВ .

Тъй като вирусът се популяризира посредством съкровен контакт - "кожа до кожа ", в идеалния случай имунизацията се ползва преди човек да стане полово деен .

Ракът на маточната шийка се появява, когато атипичните кафези по маточната шийка, най-често подбудени от ЧПВ, се развиват отвън надзор.

Заболяването е вторият най-често срещан рак измежду дамите на възраст под 35 години в Англия. Данните от 2019 година демонстрират, че две дами в Англия умират всеки ден от заболяването.

HPV vaccine recipients may only need one smear test in their lives, expert says
— Guardian news (@guardiannews)
Превенцията на рака на маточната шийка у нас е на сериозно ниско равнище, съгласно HPV Атласа в България , оповестяват от.

Едва 3% са имунизираните българи против човешкия папилома вирус.

1080 дами годишно са диагностицирани с цервикален рак (рак на шийката на матката), а 700 дами всяка година губят борбата със болестта.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР