Почина Брус Нордстром, ръководител на търговска верига, който помогна за

...
Почина Брус Нордстром, ръководител на търговска верига, който помогна за
Коментари Харесай

Милиардерът Брус Нордстром почина на 90 години

Почина Брус Нордстром, началник на комерсиална верига, който оказа помощ за превръщането на фамилната верига универсални магазини в северозападната част на Тихия океан в влиятелна национална марка.
Базираната в Сиатъл компания Nordstrom Inc. заяви, че някогашният ѝ ръководител е умрял в дома си в събота. Той е бил на 90 години, написа Los Angeles Times.

" Нашият татко оставя голямо завещание като именит бизнес водач, великодушен жител на общността и правилен другар ", се споделя в изказване на синовете му, основния изпълнителен шеф на Nordstrom Ерик Нордстром и Пийт Нордстром, президент на компанията.

Веригата води началото си от магазин за обувки в Сиатъл, открит от шведския преселник Джон Нордстром и негов сътрудник през 1901 година

Брус Нордстром и други членове на третото потомство на семейството поемат управлението през 1968 година През 1971 година компанията става обществена и уголемява активността си в Съединените щати, като в това време пуска магазините Nordstrom Rack на по-ниски цени.

Брус Нордстром се отдръпва от управителната си роля през 1995 година, когато третото потомство във семейството предава управлението на четвъртото. През 2006 година той се отдръпва като ръководител на борда на шефовете на Nordstrom.

Той е един от няколкото членове на семейството Nordstrom, които през 2017 година направиха опит да създадат компанията частна, като предложиха да изкупят 70% от акциите на универсалния магазин, които към момента не притежаваха. Тези договаряния се провалиха през 2018 година, само че по-рано тази година синовете му започнаха нова серия от договаряния за изкупуване.

Освен двамата синове, измежду наследниците на Нордстром са брачната половинка му Джини, сестра му и негова колежка човеколюбец Ан Гитингер и седем внуци.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР