Ваксината на компанията Moderna срещу COVID-19 произвежда антитела, които могат

...
Ваксината на компанията Moderna срещу COVID-19 произвежда антитела, които могат
Коментари Харесай

Ваксината на Moderna осигурявала най-малко 3 месеца имунитет

Ваксината на компанията Moderna против COVID-19 създава антитела, които могат да са налични в организма 90 дни след имунизирането, съобщи Франс прес, като се базира на обява в научното издание " New England Journal of Medicine ".

Продължителността на отбраната, обезпечавана от имунизацията, е безспорно по-дълга, само че тук става дума за първи данни за интервал от няколко месеца, валидирани без значение от научно издание. 34 участниците в проучването ще бъдат следени 13 месеца, с цел да се ревизира каква е дълготрайна отбрана, обезпечавана от имунизацията.

Учените от Националните институти по опазване на здравето са тествали равнището на два вида антитела против ковид 90 дни след втората доза от имунизацията, която се инжектира 28 дни след първата доза. Специалистите са следили леко и предстоящо понижаване на равнището на антителата у имунизираните участници в изследването, само че въпреки всичко равнището на антителата си е останало високо и надвишаващо естествения имунитет, следен при възстановили се от COVID-19 пациенти.

Освен това не е бил следен никакъв сериозен нежелан резултат в тестванията на имунизацията във фаза едно, почнала през март, показва научното издание.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР