Ваканциите са дългоочаквано време на приключения, през което да натрупаме

...
Ваканциите са дългоочаквано време на приключения, през което да натрупаме
Коментари Харесай

Местата, на които е забранено да правите снимки

Ваканциите са дълго чакано време на завършения, през което да натрупаме мемоари и да си починем. Но в някои страни странните забрани и закони за правенето на фотоси могат да ни костват доста. Тук ви демонстрираме един лист с места, на които да внимавате какво и къде заснемате.

1. Амстердам, Холандия
„ Червените фенери “ или кварталът с обществените домове е прочут точно с активност, противозаконна на доста други места по света. В тази част от града локалните притежатели ненавиждат, когато туристите вършат фотоси на проститутките, които стоят по прозорците. Ако обикаляте с включена камера из тези места, в най-хубавия случай някой може да ви я изтръгне от ръцете. В най-лошия – рискувате да ви пребият.

2. Южна Корея


В тази страна е неразрешено да снимате дамите без тяхното разрешение – даже на обществени места. Пренебрегването на това предписание се смята за акт на полова експанзия и се санкционира с санкция от 10 млн. вони или близо 9000 $ и затвор до 5 години.

3. Съединени американски щати
В Щатите може да загазите, в случай че вършиме фотоси на персонална благосъстоятелност. Най-добре помолете за разрешение преди да запечатате на фотография парцела на някого. И най-важното, внимавайте за знаци, които го не разрешават.

4. Обединените Арабски Емирства
В ОАЕ фотосите на неразрешени за правене на снимки места се санкционират със затвор от 1 до 3 месеца и санкция от 1361 $. На доста места е неразрешено да се употребяват камери, поради суеверията на локалните. Също по този начин, не може да вършиме фотоси на държавни здания, някои мостове и дворците на шейховете. Дори възбраната, обвързвана с дворците е една от най-важните в Емирствата.

5. Северна Корея


Ако желаете да посетите тази страна, се подгответе за жестоки забрани и ограничавания на придвижванията и държанието ви. В Северна Корея не се разрешава да напускате хотела си без гид, не можете и да вършиме фотоси без неговото разрешение. Ако не се подчините на това, ще се намерите плащайки солидна санкция, а може да загазите и доста по-тежко.

6. Англия
Британците схващат туристите, зажаднели за фотоси. Може да вършиме колкото си желаете аматьорски фотоси и такива за персонално прилагане на всички места в страната, само че фотосите за облага се нуждаят от особено разрешение. Например, в случай че желаете да заснемете площада Трафалгар или този пред Парламента, би трябвало да си поискате особено позволение да извършите това от кмета на Лондон.

7. Япония


В Япония е неразрешено да вършиме фотоси на избрани храмове и скулптури. Оказва се, че фотосите разстройват духовете. Някои храмове даже са неразрешени за визити по несъмнено време в годината.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР