Важно е да има втори щаб - икономически, който да

...
Важно е да има втори щаб - икономически, който да
Коментари Харесай

Илияна Йотова настоя за втори щаб - икономически

Важно е да има втори щаб - стопански, който да бъде след Националния действен щаб . За това настоя вицепрезидентът Илияна Йотова на полемика, отдадена на обществените и стопански измерения на рецесията. Дискусията е проведена от президента Румен Радев.

Няма проект и поредност за икономическите ограничения , само че опитът на другите страни, които почнали да сформират икономическите си стратегии след оповестяването на изключителното състояние, демонстрира, че ние сме доста закъснели , регистрира Йотова.

Тя уточни, че полемиката би трябвало да покаже какви ограничения би трябвало да се вземат, с цел да се излезе от икономическата и обществена рецесия . Дискусиите са най-хубавата оценка за хората, които са на първа и втора линия, които се грижат за болните и бедните, акцентира Йотова.

Вицепрезидентът означи, че рецесиите са нещо, което би трябвало да се ръководят, а не да се запълват дупки ден за ден . Най-погрешното деяние е, когато провокациите се затварят. Тази рецесия ще мине през два стадия - стабилизацията на здравните системи и на взетите ограничения. Няма стратегия за излаз от икономическата обстановка , предизвести Йотова и уточни, че заплахата не е отминала.

Тя настоя да бъде избавен дребния и междинен бизнес с отлагане на обществените осигуровки с 3 месеца, както и да се подхващат и други ограничения .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР