Важен приоритет в дейността на Министерство на земеделието и храните

...
Важен приоритет в дейността на Министерство на земеделието и храните
Коментари Харесай

Министър Вътев: Важен приоритет в дейността на МЗХ е изготвяне на Стратегия за напояването в България

Важен приоритет в активността на Министерство на земеделието и храните е правене на Стратегия за напояването в България. Това сподели министърът на земеделието и храните по време на среща с районния шеф за стабилно развиване в района на Европа и Централна Азия на Световната банка  доктор Самeх Нагиб Уаба в Министерство на земеделието и храните. Хидромелиорациите са извънредно значима част за развиване на земеделието, акцентира министър Вътев и уточни, че е нужно правенето на Национална тактика за напояването, която да включва по-ефективното потребление на водата, оповестиха от земеделското министерство.

Д-р Уаба уточни, че днешната среща е мотив да се възобнови диалогът между Световната банка и Министерство на земеделието и храните, които могат да работят дружно. Той осведоми министър Вътев, че Световната банка  работи с над 190 страни и има настоящи дейни планове за модернизиране на напоителни системи, понижаване на водните загуби и кръгово потребление на водните запаси.

Надявам се тази среща да е положително начало за наше бъдещо ползотворно съдействие, сподели още министър Вътев.



На срещата взе участие и непрекъснатият представител на Световната банка за Република България, Чешката Република и Словашката република Лесе Мелгард.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР