Важен елемент от маркетинга и продажбите е да убедиш клиента,

...
Важен елемент от маркетинга и продажбите е да убедиш клиента,
Коментари Харесай

Ботовете купувачи, които могат да убият маркетинга

Важен детайл от маркетинга и продажбите е да убедиш клиента, че на него му е нужно повече от това, което търси. Допълнителните покупки са в основата на едни на процедура научни разработки в подреждането и дизайна на магазините офлайн и онлайн. Всичко това сега работи, само че напълно скоро може да се окаже неефикасно - тъй като е въображаемо за пазаруващи хора. А не за пазаруващи ботове.

Милиарди от тях ще се занимават с покупките както на огромни фабрики, по този начин и на скромни семейства, предсказват анализаторите от Gartner Дон Шайбенрайф и Марк Раскино в своята книга " Когато машините станат клиенти ".
 Онлайн извършването на покупки в Европа: Какво си купуват на Стария континент
Онлайн извършването на покупки в Европа: Какво си купуват на Стария континент

С над 50% на годишна база се усилват разноските, свързани с туризма

Контекст : Автоматизацията на поръчките към снабдители не е нищо ново в огромните индустриални компании. Там още от 80-те примитивни форми на изкуствен интелект са се занимавали с разбор на наличните елементи и консумативи и оформяне на поръчки за нови доставки в най-подходящия миг.

Днес този вид програмен продукт е извънредно развъртян, само че въпреки всичко му липсва еластичност. Затова в този момент навлизат кардинално нови решения, доста от които са повлияни от AI революцията.
 Ето по какъв начин да печелите от изкуствения разсъдък
Ето по какъв начин да печелите от изкуствения разсъдък

ChatGPT и компания са забавни и потребни, само че също така с тяхна помощ някои хора изкарват пари

Детайли : Шайбенрайф споделя пред The Register за италианска компания, която е основала виртуална борса, на която оборудването може да афишира търгове и да събира и прави оценка предложения.

Експертът обаче отива дори още по-далеч - той чака потребителите да стартират да си основават лични ботове, които да пазарят вместо тях. Например, описвате пълнените чушки, пилето с ориз и шоколадовия кекс на изкуствения разсъдък и той самичък открива съставките от желаните от вас марки и ги купува онлайн.

Няма причина това да не се случва и през днешния ден - т.нар AI сътрудници като AutoGPT сами изпълняват поставените им задания благодарение на езикови модели и външни платформи. За момента този тип решения просто са много тромави в някои обстановки и изискват механически знания за приложимост. Въпрос на време е обаче да забележим и комфортни решения за всекидневни задания.
 Първата в света енергийна напитка, основана от изкуствен интелект
Първата в света енергийна напитка, основана от изкуствен интелект

Светът се трансформира

Това е доста притеснително за маркетинг експертите, тъй като те " би трябвало да схванат какъв е логаритъма, с цел да стигнат до твоят кошница с покупки ", разяснява Шайбенрайф. И добавя: " Маркетинг експертите, с които съм приказвал за това, не са радостни, тъй като част от продуктите, които сякаш би трябвало да се отличават, в действителност не се отличават - всичко е едно и също, всичко е маркетинг ".

Какво следва : Една от тактиките, които евентуално ще забележим, ще е да се вършат опити да се повлияе върху базата на AI модела. Представете си SEO оптимизация, само че за изкуствен интелект, който се " тренира " върху голямо количество свободно налично наличие.

Ако там съответните марки се класират добре, ще се увеличи и шансът ботовете да купуват точно тях. Това, обаче, е уравнение с доста незнайни и сигурно маркетинг отделите ще занапред ще вършат доста AI опити.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР