Вагонният състав на БДЖ е остарял и е на средна

...
Вагонният състав на БДЖ е остарял и е на средна
Коментари Харесай

Вагоните на БДЖ са на средна възраст 32 години, заяви заместник-министър

Вагонният състав на БДЖ е стар и е на междинна възраст 32 години. Това съобщи заместник-министърът на превоза и известията Красимир Папукчийски, който награди огнебореца и железничарите, реагирали навременно при пожара във влака София-Варна.

Папукчийски напомни, че 160 вагона тази година подлежат на ремонт и рационализация, тъй че да бъдат удобни и безвредни за пасажерите, предпочели тази транспортна услуга пред автомобилния превоз, написа Българска телеграфна агенция.

„ Този случай е образец за това, че всички би трябвало да носим своята професионална и гражданска отговорност, да бдим и да демонстрираме отношение към активите, които се ръководят от БДЖ и страната “, уточни заместник-министърът.

Папукчийски връчи оценки на старши контрольор Върбан Петков от Първа противопожарна работа – Варна, който дръпнал спешна ръчна спирачка на влака и оказал помощ за евакуацията на пасажерите след случая, както и на чиновници на Холдинг „ Български държавни железници “ (БДЖ) и Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ (НКЖИ), изпълнили чудесно служебния си дълг и предотвратили възможни трагични последствия, свързани със загубата на човешки животи.

Отличието е за висок професионализъм и навременна реакция при пожара в бързия трен от София за Варна, зародил на 3 ноември вечерта и обхванал два вагона от композицията край железопътна гара Каспичан. В пътническата комбинация са пътували към 50 души, като няма данни за потърпевши пасажери. При разкачване на локомотива от първи вагон един от машинистите е получил лека контузия на ръката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР