Вагон с 80 младежи от словенската програма Ustvarjalnik/USchool и 20

...
Вагон с 80 младежи от словенската програма Ustvarjalnik/USchool и 20
Коментари Харесай

Влак с младежи пристигна от Словения за състезание на идеи в "Тийноватор"

Вагон с 80 младежи от словенската стратегия Ustvarjalnik/USchool и 20 бизнесмени и представители на бизнеса в Словения, дойде за финалното съревнование на участниците в програмата за поощряване на предприемачеството и стартъп културата в българските учебни заведения - " Тийноватор ", оповестиха от програмата.

Днес младежите от България и Словения ще работят с ментори и ще показват стартъп концепциите си пред жури от вложители. Словенските участници ще се състезават за награди в няколко категории, а българските възпитаници – за победител в националното съревнование. Състезанието ще бъде намерено в 9 часа в спортната зала на Централна гара в София.

 Влак с младежи дойде от Словения за съревнование на хрумвания в
© Тийноватор

В надпреварата от българска страна ще се включат 60 възпитаници от стартъп клубовете на " Тийноватор " в столичните учебни заведения СМГ " Паисий Хилендарски ", 105 СУ " Атанас Далчев ", 32 СУИУЧЕ " Св. Климент Охридски " и 19 СУ " Елин Пелин ". Учениците разработваха концепциите си в план за стартъп бизнес дружно с ментори бизнесмени, през цялата образователна 2018-2019 година.

Някои от концепциите, които ще се състезават, са апарат за стимулиране на концентрацията; платформа за лъчение онлайн на музикални събития и концерти, предопределена за хора с увреждания и непълнолетни; ескейп стая в училище; приложение за график на контролни, домашни и изпити.

Наградата за спечелилия от националното съревнование у нас е присъединяване на учениците от спечелилия клуб в специфична акселераторска стратегия в Словения през юни и присъединяване в интернационалното финално съревнование, което ще се организира в президентския замък в Любляна на 9 септември.

 Влак с младежи дойде от Словения за съревнование на хрумвания в
© Тийноватор

Стартъп клубовете " Тийноватор " се провеждат по авторската методика на " Ustvarjalnik " /Uschool, Словения. Чрез нея от 2011 година до през днешния ден е построена мрежа от над 200 учебни клуба, с над 5 хиляди възпитаници от целия свят. Програмата е притежател на две оценки: президентът на Словения, Борут Пахор, е неин почетен патрон и е определена за една от най-обещаващите образователни стратегии в света от The Unreasonable Institute, Съединени американски щати.

За 48 часа през януари в " София Тех Парк " участниците в " Тийноватор " работиха по стартъп плановете си благодарение на ментори от разнообразни сфери на бизнеса и предприемачеството.

Инициативата е подкрепена от Словенските железници, Българските държавни железници и Словенския телеком А1. Организатори на първото по рода си събитие са Фондация " Прознание " и Български център по предприемачество, дружно със словенската организация Ustvarjalnik / USchool.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР