Въглищните централи осигуряват 46% от необходимата електрическа енергия на страната,

...
Въглищните централи осигуряват 46% от необходимата електрическа енергия на страната,
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Без въглищните централи е възможен режим на тока

Въглищните централи обезпечават 46% от нужната електрическа сила на страната, а през зимата този % доближава 60. Без въглищните централи ние не можем да подсигуряваме своята сила и е вероятен режим на тока. Трябва да мислим за някакви други благоприятни условия. Това мнение изрази депутатът от ГЕРБ и някогашен енергиен министър Теменужка Петкова по Нова телевизия. 

Тя счита, че този метод, който е препоръчан от държавното управление на „ Продължаваме промяната “, е в действителност неблагоразумен и нереалистичен.

" Няма по какъв начин да предложиш да бъдат понижени излъчванията от произвеждане на електрическа сила от въглища с 40%, което значи понижаване на производството и надлежно излизане на мощности от употреба. Няма по какъв начин да се поеме подобен ангажимент, без да имаш ясна визия с какво ще замениш тази базова мощ и каква ще е тази мощ, която ще ти подсигурява произвеждане на електрическа сила ", сподели тя.

" Въглищните централи са съществени базови мощности в българската електроенергетика. АЕЦ " Козлодуй " и въглищните централи са съществени стожери на българската електроенергетика ", разяснява още Петкова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР