В знаков съдебен процес в правната история на Виетнам 67-годишна

...
В знаков съдебен процес в правната история на Виетнам 67-годишна
Коментари Харесай

Бизнесдама бе осъдена на смърт заради историческа измама за милиарди

В знаков правосъден развой в правната история на Виетнам 67-годишна виетнамска строителна предприемачка е изправена пред кулминационната точка на десетгодишната си разхитителна активност.

Сред величието на правосъдната постройка от колониалната ера на град Хо Ши Мин в четвъртък тя получи рядка и тежка присъда: гибел посредством екзекуция. Тази присъда съставлява доста отклоняване от нормалните правосъдни решения, като акцентира тежестта на закононарушенията ѝ.

Труонг Ми Лан, видна фигура в бизнес средите на Виетнам, е наказана за организирането на една от най-големите банкови измами в историята, възлизаща на $44 милиарда под формата на противозаконни заеми от Сайгонската комерсиална банка.

Съдът постанови възобновяване на зашеметяващите $27 милиарда, макар че възобновяване на тази сума остава нестабилно. Забележително е, че тя се причислява към малцината дами, наказани на гибел във Виетнам за огромни закононарушения (бели якички), което акцентира изключителния темперамент на нейния случай.

Самият развой е невиждан по своята бистрота, с щателна документи и обширни свидетелски показания от хиляди лица. Всички обвинени, в това число брачният партньор и племенницата на Труонг Ми Лан, бяха наказани, като присъдите варираха от пожизнен затвор до условни периоди.

Наблюдателите настояват, че процесът е трагична глава от продължаващата антикорупционна акция във Виетнам, ръководена от генералния секретар на Комунистическата партия Нгуен Фу Чонг.

Падението на Труонг Ми Лан отразява освен дълбочината на корупцията във финансовия бранш на Виетнам, само че и изменящия се пейзаж на отчетността и правораздаването в страната.

Нейната присъда служи като сурово увещание за следствията, очакващи тези, които се пробват да употребяват системата за персонална полза, без значение от техния сан или пол.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР