Войската ни винаги е била стожер на държавността и на

...
Войската ни винаги е била стожер на държавността и на
Коментари Харесай

Радев: Във време на войни не можем да си позволим да свикнем с неглижирането на българската армия

Войската ни постоянно е била стожер на държавността и на народа ни в най-тежки тествания, съобщи президентът Румен Радев пред публицисти, добавяйки, че през днешния ден българските жители отдават заслужена респект на своите воини . Той пожела на всички дами и мъже в пагони здраве и сили в тяхната високоотговорна задача. Държавният глава честити и Гергьовден.

Радев разяснява още: „ Започнахме да привикваме с честата промяна на държавни управления, на парламенти, само че тъкмо в днешното време на рецесии, войни и неустановеност, не можем да си позволим да свикнем с неглижирането на българската войска. Процесите по рационализация и грижа за персоналния състав вървят прекомерно мудно. “

Той подсети, че му е лишило свикването на няколко Консултативни съвета за национална сигурност , с цел да се задвижи процеса по рационализация. Президентът поздрави депутатите, че са решили да вдигнат възнагражденията в армията, само че дефинира мярката като закъсняла и незадоволителна.

„ Необходим е повсеместен пакет от ограничения за връщане на привлекателността на военната специалност. 2% от Брутният вътрешен продукт за разноски за защита към този момент не са задоволителни. Повечето натовски страни се ориентират към над 2%, би трябвало по-голяма еластичност в разходването на ресурсите, хората да виждат в българската войска благонадежден щит за своята сигурност в границите на групова защита “ , безапелационен е той.

Президентът направи и коментар за промените в хазартния закон , като съгласно него бързото законодателство не постоянно води до стремежи резултат . Той разкри още, че е имал диалог със служебния министър председател при назначението му, по време на който е изтъкнал, че водещ аршин за работата на служебното държавно управление са честните избори, както и пресичането на купения избор.

Пожар в апартамент във Варна, потърпевш е мъж

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР