Опасен ли е българският курорт Слънчев бряг“ за чуждестранните туристи,

...
Опасен ли е българският курорт Слънчев бряг“ за чуждестранните туристи,
Коментари Харесай

Опасен ли е „Слънчев бряг“? Ето какво се съветват един друг английските туристи във Facebook

Опасен ли е българският курорт „ Слънчев бряг “ за задграничните туристи , които го посещават лятото? Това разискват самите те между тях в огромна Фейсбук група, с над 100 000 души в нея , отдадена на сегашния сезон.

Датчанинът Карстен Стаел пита потребителите дали в курорта се срещат доста джебчии , които да ограбват туристите и моли за съвет преди идната си екскурзия идното лято. За по-малко от 24 часа той е получил близо 100 отговора от хора от цяла Европа, множеството от които споделят, че посещават „ Слънчев бряг “ от дълги години.

Техните отзиви са разнопосочни, като част от тях споделят, че са ставали жертва на грабеж , а други, че в курорта е много по-спокойно, в сравнение с в други европейски дестинации. Повечето от тях се сплотяват към мнението, че най-опасно е в градския превоз , където туристите би трябвало да бъдат извънредно деликатни за персоналните си движимости и да не ги остават без контрол.

Ето какво още пишат те:

Джанис Фулартън, Шотландия:

„ Посещаваме курорта от години. Очевидно е че би трябвало да бъдете деликатни, както бихте били на всички места. Най-важното нещо е да бъдете нащрек, в случай че употребявате публични рейсове “.

Мартин Петч, Англия

„ Откъде ги измисляте тези нелепости? Ходя в България от 15 години, в никакъв случай не съм имал проблеми. Не знам за какво курортът се слави с толкоз неприятно име… “

Дейвид Джеймс Кларк, Англия

„ Откраднаха ми телефона. Когато отидох да го оповестя в полицията, крадецът с телефона ми, към този момент бяха там “. 

Рейчъл Паси, Англия

Със сигурност пъклен доста по-малко, в сравнение с да речем в Лондон, Бирмингам, Манчестър, Ливърпул, Лийдс или Нюкасъл. Може би по-близо до Испания, Франция, Гърция или Германия…

Стейси М. Логи, Англия

„ За повече от 15 години, в които вървя там, неотдавна съм виждал единствено един човек да краде. Става дума за младеж, който открадна един вейп на крайбрежната алея.. Със сигурност е доста по-безопасно от Обединеното кралство “.

Шарън Джи Форстър Макдоналд, Англия

„ Близо 10 години вървим там и сме нямали проблеми. Докато предишното лято с братовчед ми не бяхме ограбени в автобуса… Полицията не ни обърна внимание. Бъдете доста деликатни! Вече гледаме на курорта в друга светлина, тъй като не сме се прибирали там, откогато това се случи “.

Манди Гленън, Англия

„ Единствените неприятни неща, за които съм чувал, е че преджобват в рейсовете. Ние имаме апартамент в „ Слънчев бряг “ и вървим там от 19 години. Чувал съм доста по-лоши неща за Бенидром в Испания “.

Стефани Смит, Англия

„ Пътуваме от съвсем 15 години и в никакъв случай не сме ставали очевидци или обект на нещо сходно. Джебчиите са много постоянно срещани в рейсовете, само че както на всички места другаде просто пазите личните си пари и така нататък Малко по-безопасно е от други места, на които сме били “.

Доун Уилкинс, Англия

„ Посещавал съм курорта пет пъти и мога да кажа, че обичам България! Но бях ограбен на крайбрежната алея, като даже не усетих по кое време и от кого чантата ми е била разкопчана. Разбрах чак, когато стигнах до ресторанта. Дръжте движимостите си покрай вас. Все отново мога да кажа, че това не ме отблъсна и се върнах в „ Слънчев бряг “ още два пъти! “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР