Ямбол се оформя като национален център на масов младежки спорт.“

...
Ямбол се оформя като национален център на масов младежки спорт.“
Коментари Харесай

Президентът Радев: Фестивалът по утринна гимнастика в Ямбол подпомага постигането на важна национална цел

„ Ямбол се оформя като народен център на всеобщ юношески спорт. “

Това съобщи президентът Румен Радев. Той откри Националния училищен фестивал по утринна гимнастика в Ямбол .

Държавният глава акцентира, че с всяка година в самодейността на Община Ямбол се включват от ден на ден възпитаници. Близо 1000 бяха участниците тази година, разпределени в 51 тима от Ямбол, Сливен, само че и от София, Свиленград, Севлиево, Бургас и други градове.

Те показаха гимнастически съчетания в Линейния парк „ Тунджа “ пред жури , включващо заслужили български спортисти, треньори и преподаватели: Милена Търничкова, Маргарита Моллова, Марина Петрова, Тотка Тодорова, както и Пенка Иванова от Министерството на образованието и науката. Децата взеха присъединяване и в теста на президентската самодейност, в който демонстрираха физическите си качества в няколко разнообразни дисциплини.

„ Затова съм тук всяка година и ще продължа да поддържам тази самодейността на Община Ямбол. Тя непосредствено подкрепя постигането на значимата национална цел – физическо и духовно развиване на нашите младежи. Това е една от най-хубавите вложения на нашето бъдеще, тъй като, в случай че ние не заложим на тази значима национална цел, не можем да реализираме нито една от другите стратегически цели пред нашата страна “ , съобщи Румен Радев.

Той насочи признателност към кмета Валентин Ревански и към „ мотора “, както самичък го дефинира, на фестивала по утринна гимнастика Енчо Керязов, по тази причина, че поставят старания за подобряването на инфраструктурата и за привличането на от ден на ден младежи.

„ Изключително щастливи сме, че през днешния ден още веднъж сме дружно в линеен парк „ Тунджа “, място, което се трансформира в един от знаците на Ямбол “ , сподели кметът на Ямбол Валентин Ревански.

Той изрази своята дълбока признателност към президента на Република България Румен Радев за неговото отношение към Ямбол и наличието му на спортния празник , както и за поддръжката му Ямбол да има една от най-хубавите лекоатлетически писти в страната.

„ Искаме да благодарим на всички деца от цялата страна, които почетоха и се включиха в събитието. Емоцията да забележим толкоз доста деца от другите краища на България тук, в Ямбол, е голяма, и всяка година техният брой нараства “ , добави кметът.

Той насочи благодарности и към преподавателите и треньорите за тяхната роля в насърчаването на спорта измежду подрастващите, който ги защищава от пороците на съвремието.

Най-успешният треньор по художествена гимнастика Нешка Робева , която също беше измежду гостите в Ямбол през днешния ден дефинира Националния училищен фестивал по утринна гимнастика като същински празник на спорта .

„ Като ямболски ученик постоянно се вълнувам, когато се връщам тук “ , показа министърът на младежта и спорта Георги Глушков. Той поздрави екипа на Валентин Ревански, че е трансформирал буренясалото остаряло корито на река Тунджа в прелестен парк , както и за напъните да усъвършенства изискванията за интензивност на младежите.

От тази година Националният училищен фестивал по утринна гимнастика е включен в спортния календар на Министерството на образованието и науката и е подсилен от Министерството на младежта и спорта и от Българската асоциация спорт за учащи. Надпреварата се организира с методическото подпомагане на Националната спортна академия „ Васил Левски “.

Президентът Румен Радев връчи премиите във възрастовите категории 9-10 и 11-12 клас – за „ Най-технично осъществяване “ – на Природоматематическа гимназия „ Ат. Радев “ – Ямбол и на Средно учебно заведение „ Пейо К. Яворов “- Стралджа, за „ Най-артистично осъществяване “ – на Професионална природоматематическа гимназия „ Проф. Асен Златаров “-Ботевград и на трите тима на Професионална гимназия по селско стопанство и стопанска система „ Христо Ботев “- Свиленград, за „ Най-атрактивно осъществяване “ – на Езикова гимназия „ В. Карагьозов “- Ямбол.

При по-малките премиите за „ Най-артистично осъществяване “ завоюваха тимовете на Средно учебно заведение „ Д-р Петър Берон “ -Болярово и Средно учебно заведение „ П. Яворов “-Сливен, за „ Най-атрактивно осъществяване “ – двата тима на Основно учебно заведение „ Н. Петрини “, а за „ Най-техническо осъществяване “ – отборите на Иновативно начално учебно заведение „ Се. Се. Кирил и Методий “ – Ямбол и Основно учебно заведение „ Любен Каравелов “- Ямбол.
Награди получиха и най положителните водещи – от ОУ „ П. Р. Славейков “ – Ямбол, ППМГ „ Асен Златаров “ – Ботевград и ПГССИ „ Хр. Ботев “- Свиленград.

Купи на всички 51 тима бяха връчени и от името на Българска асоциация „ Спорт за всички “ във връзка Международния ден на предизвикването и за напъните на учители и възпитаници да разпространяват спорта и дейния метод на живот, които по думите на президента Радев, са най-важните стъпки в битката с обездвижването, затлъстяването, тютюнопушенето, алкохола и опиатите измежду младежите в България.

Умрял делфин на плажа във Варна

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР