Наскоро беше заведено дело срещу Coinbase и нейния главен изпълнителен

...
Наскоро беше заведено дело срещу Coinbase и нейния главен изпълнителен
Коментари Харесай

Ново дело застрашава крипто гиганта Coinbase

Наскоро беше заведено дело против Coinbase и нейния основен изпълнителен шеф Брайън Армстронг, в което се твърди, че вложителите са били подведени да купуват скъпи бумаги и слагат под въпрос законността на бизнес практиките на Coinbase.

Делото , заведено в калифорнийски съд, съставлява голям брой ищци от Калифорния и Флорида, които настояват, че продажбата на цифрови активи от Coinbase е в нарушаване на държавните закони за скъпи бумаги.

Ищците настояват, че токени като Solana (SOL) , Polygon (MATIC) , Near Protocol (NEAR) , Decentraland (MANA) , Algorand (ALGO) , Uniswap (UNI) , Tezos (XTZ) и Stellar Lumens (XLM) са скъпи бумаги и че Coinbase, като признава, че е „ брокер на скъпи бумаги “ в неговото потребителско съглашение, улесни продажбата на тези скъпи бумаги.

Те търсят разнообразни форми на правосъдно облекчение, в това число анулация, законово обезщетение за вреди и правосъдна възбрана посредством правосъден развой.

Това правосъдно дело прибавя към правните провокации на Coinbase, които включват продължаващ спор с Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC) по отношение на класификацията на токените, продавани на нейната платформа.

Въпреки тези правни проблеми, Coinbase регистрира мощно финансово показване през първото тримесечие на 2024 година, водено от нарасналата пазарна интензивност и въвеждането на спот Биткойн (BTC) ETF.

Борсата разгласява обилни данни за приходите и чистия приход за тримесечието, демонстрирайки своята резистентност на фона на правна неустановеност.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР