Напоследък започнахме да свикваме с честата смяна на правителства и

...
Напоследък започнахме да свикваме с честата смяна на правителства и
Коментари Харесай

Радев: Във време на кризи и войни не можем да неглижираме Българската армия

Напоследък започнахме да привикваме с честата промяна на държавни управления и парламенти, само че в днешното време на рецесии, войни и неустановеност не можем да си позволим да свикнем с неглижирането на Българската войска, където процесите по рационализация и грижа за персоналния състав към момента се движат прекомерно мудно. Това разяснява президентът Румен Радев пред публицисти след честванията пред паметника на Незнайния боец в столицата по случай 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската войска. 

Държавният глава честити Гергьовден на всички българи и поздрави именниците.

Войската ни постоянно е била стожер на държавността и на народа ни в най-тежки тествания. Българите отдават заслужена респект на своите воини. На всички мъже и дами с пагони искам здраве и сили в тяхната виновна задача, сподели президентът Радев.

Традиционният водосвет на бойните флагове и знамената светини се състоя през днешния ден в Деня на храбростта и празник на Българската войска - 6 май, Гергьовден, на пл. „ Свети Александър Невски ". Президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев взе участие в тържествения обред и одобри почетния строй на представителните гвардейски елементи. Сред присъстващите бяха още Росица Кирова, заместник-председател на Народното събрание, служебният министър-председател Димитър Главчев, служебният министър на защитата Атанас Запрянов, кметът на София Васил Терзиев, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, висши офицери от Българската войска, както и представители на държавното управление, на военно-патриотичните съюзи, дипломати.

Държавният глава сервира венец пред Паметника на Незнайния боец, след което се състоя церемониален марш на представителните блокове на Въоръжените сили.

Водосветът на бойните флагове и знамената светини беше отслужен от наместник-председателя на Светия синод на Българската православна черква Негово високопреосвещенство Врачанския митрополит Григорий. В ритуала участваха знаменен взвод на Националната гвардейска част със знамената светини и представителни блокове.

При осъществяването на националния химн по време на водосвета на бойните флагове бяха създадени 20 артилерийски салюта. В края на тържествения обред над площад „ Александър Невски “ прелетяха три изтребителя МиГ-29.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР