Министерството на правосъдието на САЩ (DOJ) разтърси крипто света на

...
Министерството на правосъдието на САЩ (DOJ) разтърси крипто света на
Коментари Харесай

Обвиниха директорите на крипто компания за загубата на близо $800 милиона

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати (DOJ) раздруса крипто света на 3 май с разкрития на обвинявания против някогашни ръководители на Cred, несъществуваща компания за крипто заеми и вложения.

Твърденията сочат към трио, включващо Даниел Шат, някогашен основен изпълнителен шеф и съсобственик, дружно с някогашен финансов шеф Джоузеф Подулка и някогашен основен главен изпълнителен шеф Джеймс Александър, организиращи скица, която докара до загуба на клиенти над $783 милиона в криптоактиви.

Cred, прочут с това, че предлага заеми в щатски долари против крипто поръчителство и дава обещание рентабилност на вложителите, се твърди, че е подвел клиенти. До март 2020 година ръководителите сякаш са създали подправени уверения за обезпечено кредитиране и хеджирани вложения, прикривайки финансови уязвимости.

Твърди се, че маркетинговите материали неправилно показват Cred като лицензиран заемодател със устойчиво застрахователно покритие, макар признанията за евентуална неплатежоспособност. Нещо повече, съгласно известията триото е скрило информация, че връщанията на клиентите зависят от една компания, предоставяща микрозаеми на китайски геймъри.

Голямо федерално жури повдигна обвинявания против тримата по обвинявания, в това число скрит план, телеграфна машинация и пране на пари, всяко от които носи солидни наказания.

Шат и Подулка се явиха в съда на 2 май, като по-нататъшното произвеждане е планувано за 8 май. Явяването на Александър в съда следва.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР