Според последните данни на MHP Group европейският сектор на финтех

...
Според последните данни на MHP Group европейският сектор на финтех
Коментари Харесай

Европейските финтех компании очакват бум на бизнеса през 2025 година

Според последните данни на MHP Group европейският бранш на финтех технологиите е очевидец на възвръщане на оптимизма.

Проучването сподели , че болшинството от фирмите – над три четвърти – са оптимистично настроени за растежа през идната година.

Този възобновен оптимизъм е разследване от сложен интервал за бранша. Проучването на MHP включва изявленията с повече от 50 финтех водачи в пет основни европейски страни: Англия, Франция, Германия, Италия и Испания. Резултатите демонстрират друга степен на убеденост измежду тези страни, като отпред е Обединеното кралство, където 83% от водачите чакат растеж. Те са компактно следвани от Франция с 80%, Германия със 77%, Испания със 72% и Италия с 66%.

Най-установените финтех компании, тези, които са на пазара от повече от десетилетие, показват най-висока възможност за напредък, като 79% от тях показват позитивни упования. За разлика от тях, по-младите компании, изключително тези на по-малко от пет години, въпреки и малко по-малко уверени, към момента виждат капацитет, като 55% от тях плануват напредък през идната година.

Основният извод от изследването е прекосяването на бранша към реализиране на доходност, която в този момент е главен приоритет за повече от две трети от интервюираните. Този фокус върху рентабилността е комбиниран с нуждата от привличане на клиенти, вложители и гении – избрани като основни фактори за сполучлив напредък.

Придобиването и задържането на клиенти се обрисуват като сериозни цели, изключително измежду по-големите и по-зрели финтех сдружения, като 55% от всички компании дават приоритет на тази област, а измежду италианските компании този % доближава 71%. Освен това обезпечаването на вложения продължава да бъде от решаващо значение, като 45% от европейските финтех водачи подчертаха нуждата от капитал, с цел да поддържат проектите си за напредък.

Конкуренцията за гении е мощна освен в границите на европейската финтех екосистема, само че и в международен мащаб, защото компаниите се конкурират и с софтуерните колоси в Америка, Азия и Близкия изток, където тласъците могат да бъдат по-привлекателни. В отговор на това 40% от интервюираните сдружения слагат като приоритет набирането на подобаващи гении през идната година.

Ник Уудс, началник на отдел “ ” в MHP Group, означи, че обновеното възприятие на оптимизъм в европейския финтех бранш бележи смяна оттатък елементарните настроения. Той означи, че откакто са претърпели сложни времена, в този момент водачите употребяват опита си, с цел да ръководят рационално тактиките си за напредък. Предишната епоха на бързо разгръщане, подкрепена от елементарен капитал, е отстъпила място на по-предпазлив метод, ориентиран към стабилно и рентабилно развиване. Това бележи началото на по-зряла фаза в построяването на европейския финтех пейзаж.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР