В знак на протест срещу неотдавнашните усилия в Русия за

...
В знак на протест срещу неотдавнашните усилия в Русия за
Коментари Харесай

Руските майки се заканиха на Путин: „Няма аборти, няма секс!“

В знак на митинг против неотдавнашните старания в Русия за ограничение на абортите съветските дами насочиха предизвестие. Те се заканиха на Владимир Путин:  „ Няма аборти, няма секс! “

Въпреки че абортът към момента е законен и необятно наличен в Русия, неотдавнашните опити за ограничението му допряха нервите в цялата страна. Оттогава деятели приканиха поддръжниците си да подават публични недоволства. Те разпространиха онлайн петиции и даже проведоха дребни митинги. Властите също започнаха да лимитират достъпа до хапчета за аборт и незабавна контрацепция на фона на скок в търсенето, последвал началото на войната в Украйна. През 2022 година продажбите на хапчета за аборт са се нараснали с 60%, съгласно Николай Беспалов, шеф по развиването на аналитичната компания RNC Pharma, съобщи Асошиейтед прес.

Междувременно през последните месеци частни клиники в съветски райони – в това число в региона на Челябинск в Уралските планини и в Татарстан в централна Русия – са спрели да оферират аборти

Този ход се обмисля и в съветската Калининградска област.

В понеделник, съгласно Astra, новинарска обява на самостоятелни съветски публицисти, в Казан се организира митинг против възбраната на абортите в частните клиники, като протестиращите пристигнаха с надписи, които гласят:

„ Забраната на абортите не взема решение казуса, а единствено утежнява това “, „ Децата би трябвало да се желаят “, „ Без аборт, без секс “ и „ Да ражда или не е избор на дамата “.

Според Moscow Laundry митингът също е бил утвърден от управляващите. Ала не повече от две дузини участници са били позволени да участват.

Протестът идва като отговор на създаването на законопроект, който ще отстрани услугите за аборт от частните клиники.

Планира се също да се понижи интервалът, в който е допустимо спирането на бременността

Това следва други политики, въведени в страната за ограничение на абортите. Репродуктивните права и абортите станаха се трансфораха в теоретично възпиращо средство, отговорно за намаляващото население.

„ Русия в действителност има демографски проблем “, сподели главата на Руската православна черква патриарх Кирил на 12 ноември. Той прикани за национална възбрана за „ поощряване на дамите да вършат аборт “. “Това е голяма страна, само че няма задоволително хора. Да не приказваме за икономиката… Наистина имаме потребност от повече хора, това е явно, всички го признават. “

През ноември Валери Селезньов, член на съветската Държавна дума, предложи да бъдат освободени от пандизите дами, наказани по дребни обвинявания, с цел да могат да заченат. Неговият сътрудник Султан Хамзаев пък предложи да се предложи възнаграждение в случай че дамите откажат да създадат аборт.

„ Държавата би трябвало да има защитна функционалност на майката. Ако една жена към този момент е решила да направи аборт, тогава най-ефективният метод да избави детето е да го вземе под грижите на страната “, сподели Хамзаев.

Русия претърпява спад на популацията, който наподобява се е влошил на фона на продължаващата война с Украйна

През януари 2020 година, към две години преди Русия да нахлуе в Украйна, Путин разгласи серия от политики, ориентирани към увеличение на броя на децата, родени в Русия. Това подвигна междинна раждаемост от под 1,5 деца на жена до 1,7 в границите на четири години.

Плановете включват финансиране за нови майки, а освен “капитал за майчинство ” за фамилии с две или повече деца. Това идва в допълнение към обществени помощи за фамилии с ниски приходи и безвъзмездна храна в учебно заведение за четири години.

Към 1 януари 2023 година се счита, че 146,45 милиона души обитават на съветска територия. Това е спад от почти 530 000 по отношение на миналата година, съгласно Statista.

Източник: Newsweek

Още вести четете в категорията Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР