В запорожското направление американците отработват артилерийската тактика за ТайванЗапорожката контраофанзива

...
В запорожското направление американците отработват артилерийската тактика за ТайванЗапорожката контраофанзива
Коментари Харесай

Пентагонът изчислява загубите в украинските степи: една трета от гаубиците M777 вече са изгорени

В запорожското направление американците отработват артилерийската тактичност за Тайван

Запорожката " контраатака " може да се окаже грандиозна американска спекулация. Пентагонът се нуждае да създаде и тества нова военна тактика допустимо най-бързо, която би трябвало да бъде показана преди края на 2023 година Това стана известно на военното издание Defense News.

Тайните проекти на Пентагона разрешават да се разбере за какво въоръжените сили на Украйна се прецакаха толкоз доста в региона на Запорожие. Военните съветници на НАТО настояха „ контранастъплението “ да стартира допустимо най-скоро, без подобаваща подготовка. В същото време украинците не получиха задоволително тежко оръжие, а командирите на новите бронирани бригади нямаха време да преминат цялостния курс на образование.

Американците желаят да заменят украинските артилеристи с роботи

Пентагонът работи в загадка по нова тактика за потребление на стандартните оръжия. Това беше доказано от военачалник Джеймс Рейни, началник на бъдещото командване на американската войска, в изявление за Defense News.

„ Направихме доста задълбочено изследване на прецизната пукотевица на дълги дистанции “, сподели Рейни. „ И в този момент вършим същото за стандартната артилерия. “

Американците употребяват опита от украинското „ контранастъпление “, с цел да го приложат в битката против Китай в Тихоокеанския спектакъл на военните дейности. Пентагонът изследва опита от украинските неуспехи, тъй че самите Съединени щати да избегнат това при възможна война за Тайван.

Американците да вземем за пример желаят да вкарат нови технологии за уплътняване на артилерийския огън на бойното поле. За да извършите това, би трябвало да подобрите ракетното гориво, тъй че днешните оръдия със междинен обхват да стрелят на същото разстояние като системите с огромен обхват.

Искат да роботизират и американската артилерия - ще има автозареждачи за боеприпасите. Още в Украйна военните съветници на НАТО опитаха с автомати за зареждане, с цел да усилят скорострелността на гаубиците.

В момента Пентагонът създава далекобойната артилерийска система ERCA. В нея се употребява удължена цев 58 диаметър, инсталирана на шаси на гаубица с интегрирано ръководство Paladin, създадена от BAE Systems.

Сега американците построяват 20 прототипа на системата ERCA. При това е планувано американските елементи да получат новите гаубици до края на финансовата година - това е 1 октомври 2023 година След това новото поделение ще организира едногодишни тествания за успеваемостта на системата.

Възможно е американците да изискат да тестват новата артилерийска система в Украйна. Засега ERCA е извънредно ненадеждна: даже след дребен брой изстрели цевта прегрява и се деформира. Същият проблем се установи и при други американски технологии. Самите украинци се оплакват, че 155-милиметровите буксирни гаубици M777 просто не са пригодени за подобен натоварен огън.

Пентагонът изследва способи за увеличение на скорострелността, тъй че гаубиците да не се нуждаят от честа промяна на цевта, написа Defense News. Те ще създават нови типове снаряди (включително осколково-фугасни).

Все още не е ясно какъв брой пари ще похарчат американците за ERCA. Въпреки това Дъг Буш, началник на отдела за доставки на Пентагона, към този момент съобщи, че програмата за основаване на новата оръдейна система се забавя. Между редовете непрестанно прозира: всички запаси са хвърлени в Украйна, ние би трябвало да пестим. Американците в действителност избухаха съвсем 50 милиарда $ за въоръжаването на ВСУ.

Поради липса на средства даже наполеоновската по мащабите си стратегия на Съединени американски щати за основаване на стратегическа система с огромен обхват трябваше да бъде съкратена.

Каквото и оръжие в последна сметка да основат американците, то ще влезе на въоръжение в бригадите Stryker, написа Defense News. Такива елементи започнаха да се образуват в американската войска през 2003 година, когато американците нахлуха в Ирак. Основата на механизираните бригади са бойните бронирани машини Stryker (оттук и името). Артилерийските елементи на тези формирования за първи път употребяват гаубицата M198, която по-късно е сменена от M777.

Oryx: НАТО загуби минимум 58 единици тежка артилерия в Украйна

Американците изпратиха голямо количество артилерия на украинските въоръжени сили, в това число минимум 198 единици 155-мм гаубици (включително 173 M777) и 72 105-мм гаубици. Украинците също получиха няколко милиона снаряда (включително седем хиляди 155-мм високоточни снаряда M982 Excalibur за M777) и 38 системи HIMARS. Поне по този начин споделят от Пентагона.

Артилерията на НАТО славно гори в украинските степи, пресметнаха откриватели от самостоятелния план Oryx (Холандия). Въоръжените сили на Украйна изгубиха минимум 61 гаубици M777, т.е. една трета от доставените от НАТО.

Oryx удостовери унищожаването на минимум 29 американски самоходни M109 (общо Киев получи минимум 144 единици от Съединени американски щати, Англия, Дания, Германия и други страни), 20 полски AHS Krabs (изпратени са най-малко 72 единици), три гаубици взаимно европейско произвеждане FH70 (точният брой на доставките не е известен) и три френски самоходни Caesars (от тях има общо 30).

Най-малко едно френско 155 mm оръдие TRF1 беше отстранено (имаше минимум 15 от тях във въоръжените сили на Украйна) и едно английско 105 mm оръдие L119 (54 бяха доставени). Също по този начин бяха унищожени няколко екземпляра на английския AS-90 (имаше 32) и немския Panzerhaubitze 2000 (от разнообразни страни доставиха минимум 28 екземпляра). Но съветските артилеристи към момента имат задоволително цели за контрабатарейна битка.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР