В зала Европа“ на Доходното здание“ е бил прожектиран документалният

...
В зала Европа“ на Доходното здание“ е бил прожектиран документалният
Коментари Харесай

Лютаков представи филма си за 100-годишнината на Клуба на дейците на културата

В зала „ Европа “ на „ Доходното здание “ е бил прожектиран документалният филм на артиста и режисьор Симеон Лютаков „ Клубът “ . Той е отдаден на 100-годишнината на Клуба на дейците на културата в Русе. С прожекцията е бил закрит 5-дневният Арт салон „ Срещи на духа “ , който е бил проведен от локалната администрация по Програма „ Култура “, Оперативна програма „ Русе Арт “ и Клуба на дейците на културата.

„ Уникалният за България русенски дух въодушевява хората на изкуството да основават сходни произведения, които постоянно да срещат нашата поддръжка “ , обърна се към присъстващите краткотрайно изпълняващият длъжността кмет на община Русе Димитър Недев , който връчи и приветствен адрес на Симеон Лютаков , пожелавайки му триумф във всяко последващо начинание.

Директорът на Оперативна програма „ Русе Арт “ Мариян Савов прочете „ Монолог пред една открехната врата “, написан от драматурга и книжовен критик Крум Гергицов . Размислите му за предишното и сегашното на Клуба на дейците на културата в Русе върна публиката в славното минало на креативното средище, емблематично за града и страната.

Лентата е снимана през пролетта от русенеца Симеон Лютаков, сюжетът е написан от Диана Ковачева, а помощник на кино лентата е Антония Стоянова. В него са показани видни общественици, споделящи спомените си за емблематичната русенска постройка . Разказана е и историята на Клуба, събирал през годините цвета на градската интелигенция.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР