В зала Европа“ на Доходно здание с грандиозен концерт и

...
В зала Европа“ на Доходно здание с грандиозен концерт и
Коментари Харесай

Хор Св. Георги Победоносец отбеляза своя 30-годишен юбилей

В зала „ Европа “ на Доходно здание с величествен концерт и присъединяване на струнен квартет „ Богдана “ русенският Хор " Св. Георги Победоносец " към Общинския юношески дом означи 30-годишнината от основаването си.

Зам.-кметът Енчо Енчев насочи привет към хористите по случай годишнината.

" Днес засвидетелстваме своята респект и почитание към всички родолюбиви русенци, които за тези 30 години са дали своя труд, с цел да могат нашите прелестни деца да творят с отлични музикални педагози и да разнасят славата на града ни освен в България, само че и надалеч оттатък границите ѝ ", сподели той. В знак на благодарност за отдадеността, с която диригентът Мина Влайкова развиват хóра през последните 30 години, заместник-кметът ѝ връчи плакет на Община Русе.

Концертът включваше осъществявания на едни от най-любимите песни под съпровода на пианистката Божена Иванова.

Хорът е основан на 1 ноември 1993 година в град Русе от диригента Мина Влайкова. Хористите му са от разнообразни учебни заведения. В интервала 2001-2006 година хорът е студия към Оперно-филхармонично сдружение Русе.

Участва в оперни спектакли, кантатно-ораториални творби, концерти с Русенска филхармония, независими концерти, явява се на състезания, фестивали.

От 2008 година до през днешния ден е част от русенския Общински юношески дом. Хорът поддържа богат репертоар, в който постоянно участва източноправославна музика.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР