В условия на пандемия от коронавирус, най-уязвими са медицинските работници

...
В условия на пандемия от коронавирус, най-уязвими са медицинските работници
Коментари Харесай

Лекари доброволци се включват в борбата с COVID-19 в Александровска болница

В условия на пандемия от ковид, най-уязвими са медицинските служащи - хората, в чиито ръце стои нашето здраве. За да им оказват помощ, техни сътрудници от Александровска болница набират доброволци - студенти и специализанти по медицина, които желаят да поддържат екипа на лечебното заведение в ограничение на болестта и в грижите за пациентите, предава bTV.

Двама от тези доброволци са специализантите в очната клиника доктор Алекс Колчев и доктор Светослав Славчев.

Въпреки че вирусологията не е тяхната компетентност, те се включват в грижите за хората, които са имали рисков контакт с заболели от ковид и сега са изолирани в кожната клиника на Александровска болница, която е превърната в инфекциозно поделение. Споделят, че не са имали съмнение да вземат това решение.

„ Най-важното е да успокоим хората “, отбелязва доктор Славчев.

Двамата медици означават, че ситуацията е тежко и когато са се присъединили в битката с ковид, техните сътрудници, които са се грижели за болните, не са прибирали по цяла седмица. Самите те са изкарали промяна от 36 часа.Д-р Колчев и доктор Славчев са безапелационни в своята поддръжка за ограниченията на държавното управление за ограничението на разпространяването на COVID-19. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР