В Университетската болница “Лозенец стартира работа първият в страната Център

...
В Университетската болница “Лозенец стартира работа първият в страната Център
Коментари Харесай

Отваря врати първият Център за лечение на рак на дебелото черво

В Университетската болница “Лозенец ” започва работа първият в страната Център за предварителна защита и лекуване на рак на дебелото черво COLON ЦЕНТЪР, основан на потвърдено работещата немска скринингова стратегия. Центърът беше открит на 16 ноември, когато означаваме Световния ден за предварителна защита на онкологичните болести.

Основният фокус на центъра е ранното разкриване и попречване на онкологичното заболяване колоректален карцином. В него ще бъдат съветвани изцяло гратис пациенти от цяла България.

Ръководител на плана е гастроентерологът доктор Герасим Темелков, натрупал 10-годишен скъп опит в немски клиники, където е взел участие в скрининг програмата за предварителна защита на рака на дебелото черво.

Пред екипа гастроентеролози, които работят по плана, стои амбициозната задача да приложат немската успеваемост при организацията на работа в центъра.

В рамките на плана висококвалифицираните експерти са създали специфична стратегия и логаритъм освен за диагностика, само че и за следене на пациентите във времето.

Предстои скоро и стартирането на уеб уебсайт на центъра, където всеки консуматор ще има опцията да се запознае с активността, медицинския екип и да получи информация за този вид заболяване.

Всеки искащ да запише час за консултация в COLON ЦЕНТЪР БОЛНИЦА „ ЛОЗЕНЕЦ “, може да се обади на тел. 02 96 07 682.

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР