В университета Браун (Brown University) е проведено едно от най-големите

...
В университета Браун (Brown University) е проведено едно от най-големите
Коментари Харесай

Списък на лошите навици, които пречат на забогатяването на тези, които все още не са го направили

В университета Браун (Brown University) е извършено едно от най-големите изследвания на финансовото държание на индивида в историята. Само за събиране и обработката на данни са били нужни пет години – общо в изследването са взели участие 50 хиляди фамилии (повече от 150 хиляди човека).
Учените в продължение на години изследвали държанието на хората с пари и разкрили ясни паралели сред човешките привички и това, до каква степен са финансово сполучливи. Изследователите съумели да основат лист на неприятните привички, които пречат на замогването на тези, които към момента не са го създали.

На собствен ред състоятелните участниците в изследването, от тези неприятните привички или изцяло са се отрекли, или те знаят за тях и с всички сили се борят с цел да им устоят.
И въпреки това да не е елементарно, има един дребен, само че прелестен плюс: тези хора са богати.
Трябва да се означи, че в изследването не са били включени хора, които са наследили положението си. Това е доста по-лесно, в сравнение с да се забогатее от нулата. Така че учените се интересували единствено от тези богати хора, които са спечелили и не престават да печелят със личния си труд.

И така- каква е разликата сред бедните и богатите:
1. Втора работа
Повечето от богатите хора (67%) вършат всичко по силите си, с цел да имат повече от един източник на приходи. Това не са единствено вложения: хората, които нямат пари за това, най-малкото си намират втора работа.
С това се занимават единствено 6% от бедните. Богатите хора не губят време – те заработват.

И знаейки, че на едно място няма да завоюват толкоз, колкото на две, те вършат това и на двете. Те работят два или три пъти повече, и по този начин имат повече пари за това, че след това да създадат преференциална инвестиция, да стартират бизнес или да влагат в себе си и да научат нещо ново – което след това още веднъж води до по-високи доходи.

2. Лотарии
Конни надбягвания, покер, залагания в спортни игри, пазаруване на лотариен билет – 77% от бедните го вършат постоянно, и единствено 6% от богатите.

Може да се твърди, че това не е някакъв необикновен индикатор, а просто бедните се нуждаят от пари, и те мечтаят за замогване. Но точно в това е казусът: бедните харчат парите си с вярата да забогатеят внезапно, а не да заработват.

Ако просто се икономисват всички суми, които бедният човек изразходва за тези празни и глупави опити, година по-късно ще открие, че е събрал доста прилична сума.

3. Четене и учене
Друга доста забавна статистика: 79% от богатите признават, че доста по-често четат професионална литература, и всичко, което е обвързвано с тяхната кариера с цел да покачат своето професионално равнище. И въпреки богатите постоянно да споделят, че им липсва художествената литература, деловата има за тях приоритет.

Освен, че бедните, по принцип, доста по-малко четат, единствено 11% от тези, които четат изобщо (и това е, почтено казано, едно малцинство), четат професионална литература.

По-голямата част от бедните хора четат само за наслаждение. Вие ще кажете, че няма нищо неприятно в това, и ние сме съгласни. Само че по-късно не се оплаквайте от беднотия.

4. Разходи
Оказва се още, че за разлика от бедните, богатите хора в никакъв случай не купуват неща, които не са им по джоба. Ще се изненадате, само че и за богатите непрекъснато пораждат такива проблеми. Така да вземем за пример, бедният ще си купи, да вземем за пример, доста безценен телефон, макар че има телефони, които са по-евтини и ще му се наложи да вземе заем или да похарчи пари, които не са за това, а по-късно дълго ще си отхвърля по-належащи неща, в сравнение с висока резолюция на екрана на безценен телефон.

А богатият, без значение какъв брой би желал, да речем, доста скъпа кола, в никакъв случай няма да я купи, в случай че ще би трябвало да вземе заем или да си отхвърля нещо друго.

Богатите хора купуват по-евтини коли.

5. Бюджет
И апропо, за харченето като цяло. 84% от богатите хора строго наблюдават техния бюджет и вършат всичко допустимо да не излизат отвън него. Те вземат решение авансово какъв брой и защо да харчат, и постоянно вършат обзор на разноските си. Те в никакъв случай не се сблъскват с подобен проблем, с който мнозина се сблъскват в края на всеки месец: какво се е случило с парите? Те знаят тъкмо защо са изразходвани.

А измежду бедните, тези които деликатно наблюдават разноските си, са единствено 20%.

Другите, откакто платят наема и сметките, просто пилеят останалите пари, без да се замислят защо тъкмо и какъв брой харчат.

6. Спестявания
Само 5% от бедните постоянно заделят 10% от месечния си приход. 20% не заделят на практика нищо. Основната причина се крие във обстоятелството, че същите тези 10% на бедните им наподобяват толкоз незначителна сума, те не мислят, че е значимо да я заделят. Други отдават това на обстоятелството, че ще им бъде мъчно да живеят, без да изхарчат тези 10%.

Първият мотив е малоумен, тъй като, колкото и малко да можете да заделятe, ще имате спестявания. Ако не се заделя нищо, то и спестявания няма да има въобще. Вторият мотив е неплатежоспособен, защото, без значение какъв брой дребни са приходите ви, вие несъмнено можете да живее, в случай че се понижат с 10%.

И имайте поради: 93% от богатите хора заделят постоянно.
Без значение какъв брой. Основното нещо е: Редовно.Притчата за богатият брат и бедната сестра – всеки би трябвало да я осмислиЕдин добър урок за тези, които се срамят от околните си, вижте!
Бeз cъмнeниe, мнoгo мъдpи дyми и п…Dec 17 2018vijti.com

Инфо: Бгнау


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР