В Украйна ще съдят заместник-командир на военна част за вземане

...
В Украйна ще съдят заместник-командир на военна част за вземане
Коментари Харесай

Шефът на загинал украински войник поиска 150 000 UAH подкуп от съпругата му

В Украйна ще съдят заместник-командир на военна част за взимане на рушвет от брачната половинка на умрял националгвардеец в размер на 150 000 гривни. Той е взел тези пари за подпомагане при погашение на парична помощ. Това съобщават от Държавното следствено бюро.

„ Установено е, че през март 2022 година заместник-командирът на военното отделение споделил на брачната половинка на починалия боец, че тя и децата му могат да получат финансова помощ от страната в размер на 15 милиона UAH. Той заречен да помогне с регистрацията и форсира заплащането, в случай че му се даде % от него - 150 хиляди гривни ", се споделя в обявата.

От Държавното следствено бюро оповестиха още, че военнослужещият е арестуван при приемане на контрактуваната сума.

Обвинителният акт за обстоятелството на приемане на противозаконни облаги за оказване на въздействие върху вземането на решения от лице, упълномощено да извършва функционалностите на страната (част 2 на член 369-2 от Наказателния кодекс на Украйна) е изпратен в съда.

Сега мъжът е застрашен от до 5 години затвор.
        Пресслужбата не сподели къде е служил обвиненият, но е известно , че досъдебното следствие е извършено от териториалния отдел на СБР, намиращ се в град Николаев, а оперативната поддръжка е осъществена от СБУ в Одеска област.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР