В Украйна - с още 90 дни се удължава военното

...
В Украйна - с още 90 дни се удължава военното
Коментари Харесай

Зеленски удължава военното положение в Украйна с още 90 дни

В Украйна - с още 90 дни се удължава военното състояние и цялостната готовност на популацията. От президенството обявиха, че не се чака войната да завърши до есента.

Тази заран съветникът на президента Володимир Зеленски - Михайло Подоляк съобщи, че Киев не приема предложенията за " прекъсване на огъня ".

" Украйна не желае ново съглашение от Минск и възобновяване на огъня няколко години по-късно. " Това написа в Туитър Михайло Подоляк - един от най-приближените на Володимир Зеленски и негов консултант.

Do not offer us a ceasefire - this is impossible without total Russian troops withdrawal. Ukraine is not interested in new " Minsk " and the war renewal in a few years. Until is ready to fully liberate occupied territories, our negotiating team is weapons, sanctions and money.
— Михайло Подоляк (@Podolyak_M)

По думите му, до момента в който Русия не освободи всички окупирани територии, единствените средства за договаряния от страна на Киев, ще бъдат оръжия и наказания.

Президентът Володимир Зеленски съобщи, че чака указът за удължение на военното състояние да бъде подсилен от Народното събрание в Киев. А в следващото си послание той дефинира изказванията на почитан съветски представител, че Москва употребява лазерни оръжия в Украйна като " знак на неуспех ".

" Окупаторите настояват, че са почнали да употребяват лазерни оръжия в Украйна, с цел да пестят ракети. Първо - това демонстрира, че те към този момент не разполагат с ракети и търсят някакво пояснение. Второ - това е агитация, сходна на тази на нацистите по време на Втората международна война. И те са говорили за " оръжието-чудо ". Колкото по-ясно е ставало, че няма късмет да завоюват войната, толкоз по-активно е работила пропагандната машина, с цел да постанова тезата за това чудодейно оръжие, което ще преобърне хода на войната. Сега виждаме по какъв начин в третия месец от войната, Русия търси своето " оръжие-чудо ". Лазер. Това демонстрира само, че тяхната интервенция търпи цялостен неуспех ", съобщи Зеленски във видеообръщение.

Неясна остава ориста на украинските бойци, които три месеца отбраняваха завода за стомана " Азовстал " в Мариупол. Според Москва, от началото на седмицата са се предали към 1000 украински бойци. От съветското министерство на защитата оповестяват, че те са отведени в затворническа колония в следена от Русия територия в Донецк. От Киев не са създали публично изказване по тематиката.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР