В Турция бе обявен тридневен национален траур в памет на

...
В Турция бе обявен тридневен национален траур в памет на
Коментари Харесай

В памет на загиналите в Газа: Турция в тридневен национален траур

В Турция бе разгласен тридневен народен печал в памет на починалите в линията Газа. Това се показва в декрет, подписан от президента Реджеп Тайип Ердоган, осведоми телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

„ Тридневният общонационален печал е разгласен, с цел да бъде споделена болката на палестинския народ за убитите и ранените при израелските набези против цивилни жители, както и при последното нахлуване против болница на 17 октомври “, се споделя в документа, публикуван късно нощес.

Флаговете в страната и в задграничните ѝ задачи ще бъдат спуснати по време на тридневния печал.

" Ние в Турция усещаме в сърцата си голямата болежка, която нашите палестински братя са изпитали. В нашата страна е разгласен тридневен общонационален печал в символ на нашето почитание към хилядите починали хора, множеството от които деца и почтени цивилни жители ", написа президентът Ердоган в акаунта си в Екс.

След нападението против болничното заведение " Ал Ахли Араб " в линията Газа, за което " Хамас " упрекна Израел, в доста градове в Турция, в това число в Анкара, Истанбул и Измир, бяха проведени митинги против Израел, предава Българска телеграфна агенция.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР