В центровете за спешна помощ шофьорите да получат увеличение на

...
В центровете за спешна помощ шофьорите да получат увеличение на
Коментари Харесай

600 лв. повече за шофьорите, 500 лв. – за фелдшерите и 400 лв. – за лекарите в ЦСМП, предлага синдикат

В центровете за незабавна помощ водачите да получат нарастване на заплатите си с 600 лева, фелдшерите – с 500 лева, лекарите – с 400 лева, предложи профсъюз „ Защита “ на Министерството на здравеопазването. Това сподели ръководителят на профсъюз „ Защита “ Красимир Митов след среща с министъра на опазването на здравето Христо Хинков, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите на Митов до седмица се чакат нови корекции, само че към този момент предложенията на синдиката се одобряват от министерството. Увеличението на заплатите на медицинските сестри от центровете за незабавна помощ да бъде с 330 лева, на парамедиците – с 350 лева, а на санитарите – със 160 лева, оферират още от синдиката.

В края на юли беше признат държавният бюджет за тази година, в който. По думите на Митов тази сума към момента не е разпределена, което би могло да докара до смяна в препоръчаните суми.

Заместник-председателят на синдиката Милена Атанасова уточни, че бюджетът е в действие от началото на август и дали тези суми ще бъдат изплатени в края на август или в края на септември, само че със задна дата, това са средства, които хората би трябвало да получат, считано от 1 август.

Законът за държавния бюджет беше признат на 27 юли и влезе в действие от 1 август, откакто беше обнародван в „ Държавен вестник “.

Синдикат „ Защита “ провежда през юли митинги с претенции за увеличение на възнагражденията на работещите в центровете за незабавна помощ, за възстановяване на изискванията на труд, както и за смяна на категорията труд за работещите в тях. От синдиката упорстваха за спомагателни 60 млн. лева На последния митинг представители на парламентарните групи, като се изключи ГЕРБ-СДС, разговаряха с протестиращите и ги увериха, че ще положат старания да се покачат възнагражденията.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР