В Център по кариерно ориентиране към Община Стара Загора стартира

...
В Център по кариерно ориентиране към Община Стара Загора стартира
Коментари Харесай

Обучават старозагорски ученици за адаптация към пазара на труда


В Център по кариерно насочване към Община Стара Загора започва първият модул от динамичен психотренинг на тематика „ Повишаване конкурентоспособността и акомодацията към пазара на труда “. В него се включиха дванайсетокласници от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „ Лубор Байер ”, Търговската гимназия „ Княз Симеон Търновски ”, Професионалната гимназия по облекло и хранене „ Райна Княгиня ”, Професионалната гимназия по електроника „ Джон Атанасов ”, Професионалната гимназия по електротехника и технологии „ Г. С. Раковски ”, Средно учебно заведение „ Васил Левски ”, Средно учебно заведение „ Иван Вазов ” и Средно учебно заведение „ Христо Ботев ”.

В четири поредни дни младежите ще развиват умения за търсене на работа, подготовка на документи при кандидатстване за работа и подготовка за явяване на изявление за работа, които ще покачат конкурентоспособността и акомодацията им към пазара на труда.

Следващият тренинг ще се организира от 18 до 21 февруари.

Той е проведен от Център за поддръжка за личностно развиване – Кариерно насочване при Община Стара Загора, взаимно с педагогичен съветници и психолози от учебните заведения в Стара Загора и Дирекция „ Бюро по труда “ – Стара Загора.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР